Bakan Ergün: Giresun'un geleceği parlak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Üniversite- sanayi işbirliğiyle daha da güçlü bir Giresun meydana gelecek. Giresun'un geleceği parlak." dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Ergün, kara yolu ile Ordu'ya giderken Giresun Valiliği'ni ziyaret etti. Vali Ali Şahin ve ilgililer tarafından karşılanan Bakan Ergün, bakanlığı ile ilgili her türlü yatırıma sonsuz destek vereceğini söyledi. Vali Şahin ise Bulancak ilçesine kurulacak Organize Sanayi Bölgesi(OSB)'ne desteklerinden dolayı Bakan Ergün'e teşekkür etti.

Şahin, Bakan Ergün'e çotanak rozeti ile Giresun'un ürünlerinden oluşan bir sandık hediye etti.

Ergün, Cuma namazını Çıtlakkale Camii'nde kıldı.

Cami çıkışında basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Ergün, yeni teşvik sistemiyle Giresun'un sanayileşme adına geleceğinin parlak olduğunu aktardı. Güçlenen Giresun Üniversitesi'nin, geliştirilecek sanayi ile birlikteliğinin oluşturulacağını ifade eden Ergün, "Giresun'da OSB yeterli değildi, Bulancak ilçesinde 2. OSB kurduk. İnşallah burayı hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Yatırımcıların yeni teşvik sisteminden çok çabuk şekilde, en azından arazi bulmaları hususunda destek vereceğiz. Giresun'da üniversite de gelişiyor. Bununla beraber sanayiyi de geliştireceğiz. Üniversite, sanayi işbirliğiyle daha da güçlü bir Giresun meydana gelecek. Havaalanı inşaatı da başladı. Onun da bitmesiyle hem Giresun, hem de Ordu bölgesi hava taşımacılığında önemli potansiyele sahip olacak. Teşvik ve yatırımlarla Giresun'un önünde çok parlak bir gelecek var." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber