Lösemili çocuklar sıkıntılarını Vali Turhan'a anlattı

Batman Valisi Ahmet Turhan, lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olmak amacıyla kurulmuş olan Lösemili Çocuklar Vakfı Batman Şubesi üyelerini makamında kabul etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lösemili Çocuklar Vakfı Batman Şube Temsilcisi Abdurrahman Kandemir, ilde 180 civarında lösemili hasta bulunduğunu ifade ederek, özellikle çocukların ciddi sıkıntılar çektiğini söyledi.

Batman'da lösemili çocukların tedavi edilebileceği bir onkoloji bölümü olmadığını, Vali Ahmet Turhan'a aktaran Kandemir, bu nedenle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne gittiklerini ve orada sıkıntılı bir tedavi süreci yaşadıklarını anlattı.

Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde onkoloji bölümü açılmasını isteyen Kandemir, bu konuda Vali Ahmet Turhan'dan yardım istedi. Hasta sevki konusunda özellikle Ankara'ya gitmek üzere isteklerinin karşılanmadığını ifade eden Kandemir, tedavi için Ankara'ya gitmek üzere daha kolay sevk almaları konusunda Vali Ahmet Turhan'ın desteklerini talep etti.

Lösemili çocuklara hediye dağıtan Vali Ahmet Turhan, bir süre çocuklarla sohbet etti. Lösemili çocuklar, Vali Ahmet Turhan'dan, üniversiteye giriş sınavına hazırlanan gençlerin dershaneye gönderilmesi konusunda destek talep etti.

Vali Ahmet Turhan, Lösemili Çocuklar Vakfı Batman Şubesi'nin ziyaretinden memnuniyet duyduğunu ifade ederek, ?Taleplerinizin karşılanması için elimden geleni yapacağım, Batman Bölge Devlet Hastanesi bünyesinde onkoloji bölümü açılması konusunda araştırma başlatacağım. Dershaneye gitmek isteyenlere yardımcı olacağım, bu çocuklarımızın sayısını bize bildirirseniz onlara ayrıcalık tanıyacağız. Eğitim alanında çocuklarımız derslerinden geri kalmasın, doktorları rapor verirse çocuklarımız için öğretmenler evlerinde bile onlara ders vermek için gidebileceklerdir. Karşılaştığınız sorunları lütfen bize bildirin, elimizdeki imkânları sizin için sonuna kadar kullanırız. Bir imtihan dünyasında yaşıyoruz, umarım Allah'tan, bir an önce hastalarımız şifa bulur. Kapımız her zaman size açıktır.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber