Somali lideri: Halkın çıkarlarını yansıtan bir anayasa oluşturacağız

Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmet, Ülke çıkarlarını ve halkın iradesini yansıtan bir anayasa oluşturacaklarını ifade etti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Somali Cumhurbaşkanı Ahmet, 2. İstanbul Somali Konferansı Genel Kurul Toplantısı'nda bir konuşma yaptı. Yapılan toplantının uluslararası çabalar ile yeni bir başlangıç olacağını inandığını belirten Şerif Ahmet, ?Bu toplantı yeni bir dönüm olacaktır. Güvenlik ve istikrarın ülkemize yeniden gelmesi ve mevcut sıkıntıların giderilmesi adına önemi bir adım olacağına inanıyoruz.? şeklinde konuştu.

Somali lideri Ahmet, ülke kaynaklarının her kesimi razı edecek bir yapıda kullanmayı gerçekleştirmeleri gerektiğini ifade ederek, ulusal kaynakların adil olarak dağıtıldığı bir yapıyı arzuladıklarını söyledi.

Geçiş hükümetinin Somali'nin gelişmesi için büyük çabalar harcadığını vurgulayan Ahmet, "Ülke çıkarlarını ve halkın iradesini yansıtan bir anayasa oluşturmak zorundayız. Kadınların temsili yüzde 30 olacak şekilde milli bir parlamento kurmayı arzuluyoruz. Bu Somali'de ilk defa oluyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber