Bakan Ergün: Potansiyeli olan yerler teşvikten daha çok yararlanır

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, her bölgenin teşvik sisteminden aynı oranda yararlanamayacağını belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Haziran 2012 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ergün, "Potansiyeli olan yerler teşvikten daha fazla yararlanır. Ama yine de teşvik sistemleri bazı illerimizde önemli atılımlar yapılmasına imkan vermiştir.? dedi.

Bakan Ergün, temaslarda bulunmak üzere Ordu'ya geldi. Valiliğe gelişinde Ordu Valisi Orhan Düzgün tarafından kapıda karşılanan Bakan Ergün'e Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yeni teşvik yasası ile ilgili değerlendirmesi soruldu. Bakan Ergün yeni teşvik sisteminin yatırımları önemli katkısı olduğunu belirterek şöyle devam etti: ?Her bölge teşvik sisteminden tabii ki aynı oranda yararlanamaz. Potansiyeli olan yerler öncelikle ve daha fazla yararlanırlar. Potansiyeli az olan yerler daha sonra yararlanırlar. Bu teşvik sistemi Türkiye'nin her yerini kapsadığı için her yer yatırım çekmek istiyor. Ne o kadar yatırımcı var, ne de her yerin o kadar potansiyeli var. Ama yine de teşvik sistemleri bazı illerimizde önemli atılımlar yapılmasına imkan vermiştir.?

?TÜRKİYE BUGÜN HERKESİN DİKKATİNİ ÇEKEN BİR ÜLKE?

Ergün, yeni teşvik sistemi ile Türkiye'nin, herkesin bunalımda olduğu, özellikle Avrupa'nın sıkıntı içerisinde olduğu bir dönemde birçok yatırımları çekme imkan ve kabiliyeti elde ettiğini kaydetti.

"Çok şükür ülkemizde siyasi istikrar sağlanmış, güven ortamı tahsis edilmişti" diyen Ergün, şöyle devam etti: "Yatırımcı için en önemli unsur olan bu unsurlar, makro ekonomik dengelerin kurulmasını sağlamıştır. Bir ülke olarak tabii ki bu teşvik sisteminden her yatırımcının ve her bölgenin yararlanmasını istiyoruz."

Devlet, kimsenin yapamadığı işleri yapan bir organizasyon olduğunu, herkesin yapabileceği işleri yaparsa bundan da hayır gelmeyeceğini vurgulayan Bakan Ergün, şunları söyledi: "Eskiden toplu iğne bile yapmaya mecalimiz yoktu. Müteşebbisimiz, sermaye birikimimiz, teknolojik yeterliliğimiz olmadığı zamanlarda kim yapacaktı bunları, devlet. Sümerbank'ı kurdu devlet, ayakkabı üretti devlet, fabrikaları devlet kurdu, bir üretim kültürü oluştu böylece. Daha sonra sermaye birikimi ortaya çıktı, müteşebbis gücü ortaya çıktı. Bugün devlet ayakkabı üretse çok ayıp olur, gülerler. Onun için bugün devlet altyapıyı hazırlayan, yönlendiren, bir takım zeminler oluşturan bir mekanizmadır."

Bakan Ergün, daha sonra AK Parti Ordu İl Teşkilatını ziyaret etti. Ergün, partililerle birlikte Fatsa Organize Sanayisi'nde de incelemelerde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber