TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken açıklaması

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (tesk) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, bankaların kantarın topuzunu kaçırdığını belirterek, "Harcamalar kredi kartı ile yapıldıkça, bankalar ücretlerini arttırıyor. Bu haksızlık acilen durdurulmalıdır" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 10:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Palandöken, işletim ve kredi kartı, bankamatik kartı ve çeşitli bankacılık hizmetlerinden aldıkları bedelin bankalara yetmediğini, şimdi de kartını kullanmayanlardan ücret alınmaya başladığını söyledi. Palandöken, "Kredi kartında 'kırk katır mı? kırk satır mı?' dönemi başladı. Haksız yere alınan hesap işletim ücreti, kart ücretlerinin yanında, şimdi de neden kartını kullanmıyorsun? Kullanmazsan al sana ceza diyen bankalar, kantarın topuzunu kaçırmışlardır" dedi.

Bankalardan gelen telefonların dikkatle dinlenmesi gerektiğini hatta meşgul iken işlem yapılmaması gerektiğini ifade eden Palandöken, " İş yaparken bankalardan gelen telefonları dikkatle dinleyemiyorsunuz. Birde ısrarcı tutum yüzünden yanlış yaparsanız vay halinize. Ekstrelerin dikkatle incelenmesinde fayda var. Çünkü anlamadan kullanıma açtırılan kullanılmayan kartlar için, her ay ekstrelerine gelecek aylık 3 TL gibi

"Aylık İşlemsizlik Ücreti"ni, kartı kullanana kadar ödemek zorundadır" diye konuştu.

Vatandaşın kredi kartı harcamalarının yüzde 48,5'ini taksitli, yüzde 51.5'ini ise taksitsiz borçlardan oluştuğunu ifade eden Palandöken "Son 1 yılda kredi kartı toplam harcamaları yüzde 29 artarken, taksitli kredi kartı harcamaları yüzde 39.6, taksitsiz harcamalarda ise yüzde 29.2 oranında artış yaşandı. Millet kartla harcamalarını artırdıkça banka kazanıyor. Ödeyemediği zaman kat kat faizlerini alıyor. Üstüne birde kart parası alınırken, şimdi de kullanmadığın kredi kartı için ceza parası alınacak. Tüketici hakkını aramalı" şeklinde uyarılarda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber