Kılıçdaroğlu: Terörün bitmesi için Başbakan'a gideceğim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kürt sorununun çözümüne ilişkin yeni yol haritası belirlediklerini, bu kapsamda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Terörün bitmesi için hazırladıkları yol haritasını meclis başkanına sunduklarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Analar ağlamasın diye terörü bitirmek için çözümün yol haritasını Meclis başkanına verdim. Başbakana da gideceğim ona da çözüm haritasını vereceğim. Terörün bitmesi için gel beraber yapalım, bu ülkede artık analar ağlamasın." dedi.

Atatürk Spor Salonu'nda yapılan CHP Manisa 34. olağan İl Kongresi'ne katılan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının büyük kısmını hükümete ayırdı. Memur maaşlarına yapılan zammı eleştiren CHP Lideri, "Memurlara 3.5 zam verildi, inanın iyi verilmiş buna dua edin sıfır bile verebilirlerdi. Recep Tayyip Erdoğan, işsizliği çözmeden 3 çocuk yapın diyor. Önce işsizliği çözsün gelir düzeyi yükselsin o zaman 3 değil 5 çocuk da yaparız." şeklinde konuştu.

YENİ CHP'Yİ ANLATTI

Yeni CHP'nin dostluğu, barışı ve kardeşliği savunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, hiç kimseyle kavga etmeyen, herkesi kucaklayan, ülkenin sorunlarına çözüm üreten bir parti olduklarını kaydetti. Yeni CHP'nin demokrasiyi ve özgürlüğü savunan bir parti olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: ?Yeni CHP mazlumların yanında olan, ezilenlerin yanında olan partidir. Yeni CHP ülkede düzeni değiştirmek için yola çıkan partidir. Yeni CHP halktan yana politika türeten, çiftçinin, esnafın, sanayicinin, mağdur olmadığı işçinin, memurun, mağdur olmadığı, toplumun her kesiminde çalışan kesimin mağdur olmadığı ülkeyi yaratan partidir. Yeni CHP budur. Herkesi saydın işçiyi memuru esnafı sanayiciyi saydın. Ülkenin herkesin memnun olacağı bir Türkiye'yi saydın. Peki kimse memnun olmayacak mı? Bir tek kesim var memnun olmayacak oda rantiye kesimi onu saymadım. Yeni CHP temiz siyaseti toplumda egemen kılmak isteyen partidir. Siyasetçi topluma adamış kimsedir. Toplumun çıkarları için mücadele ediyoruz. Yeni CHP, yeni belediye başkanlarımız kendilerine değil topluma çalışan partidir. Onun için beraber mücadele edeceğiz. Yeni CHP ayrışmayı savunan değil, beraber birlikte olmak, güçlü olmak için mücadele ediyoruz. Yeni CHP'nin meselesi bu. Kavga değil barış. Tarlada çalışacağız. Fabrikada çalışacağız dünyaya meydan okuyacağız. Bunun için mücadele edeceğiz. Yeni CHP bu yolda. Her şey değişir bir şey değişmez o da Kuvai Milli'ye ruhudur."

CHP'ANKARA'NIN ÖTESİNE GİDİYOR

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, CHP'nin doğuya gidemediği yönündeki sözlerini eleştiren Kılıçdaroğlu, "Diyorlar ki bu CHP Ankara'nın ötesine gidemez. Yeni CHP Hakkari'ye, Edirne'ye, Çorum'a da gidiyor. Biz her yere gidiyoruz. Londra'ya Erbil'e Atina'ya Brüksel'e de dünyanın her tarafına da gidiyor Türkiye'yi anlatıyor. Bitlis'e gidip kahvede oturdum. Bitlisliler bana çay, kahve ısmarladılar. Bitlisliler, 'Recep Tayyip Erdoğan geldiğiniz gibi gelip oturamaz' dediler elbette gidemez. Siyasetçi cevap vermesini bilecek. Recep Tayip Erdoğan'ın hesap verdiğini duydunuz mu?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber