Siyasetçi toplumu kaynaştıran kişidir

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, kimliği, inancı ne olursa olsun, bu ülkede yaşayan herkesin barış içinde yaşamasını istediklerini söyledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Manisa İl Başkanlığı'nın Atatürk Spor Salonu'nda yapılan kongresine katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in de katıldığı ve divan başkanlığını CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihat Matkap'ın üstlendiği kongrede partililere hitap eden Kılıçdaroğlu, siyasete kendisi için değil, halk için girdiğini söyledi.

Türkiye'nin barış içinde yaşaması içtin siyaset yaptığını, kendisini topluma adadığını ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

''Biz kim olursa olsun, kimliği, inancı ne olursa olsun bu ülkede yaşayan herkesin barış içinde aşamasını istiyoruz. Bunu sağlamak için yola çıktık. Siyasetçi toplumda ayrışmayı değil, beraber olmayı sağlamak içindir. Siyasetçi toplumu bölen değil, kaynaştıran kişidir. Onun için toplumu bölenlere karşı çıkacak, herkesi kucaklayacağız. Bu ülkede hepimiz dostluk, barış içinde yaşayacağız, bağımsız Türkiye için çalışacağız. Bizim ülkemiz, kin ve nefreti değil, barışı savunan bir ülkedir. Komşuları ile huzur içinde yaşayan, kimseyle kavga etmeyen, dünyada saygınlığı olan ülke olmalıyız.''

CHP kongreleri

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, zaman zaman partilerinin kongrelerinde yaşanan atmosferin eleştirildiğini ancak asıl eleştirilmesi gerekenin AK Parti kongreleri olduğunu savundu.

AK Parti kongrelerinin, birilerine önceden görevin verildiği ''sözde kongreler'' olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Biz bu ülkeye demokrasi getiriyoruz. CHP tarihi Türkiye Cumhuriyeti'nin görkemli tarihidir, bunu asla unutturmayacağız. CHP üç büyük devrimi imza attı. Cumhuriyeti getirdi, çok partili demokrasiyi getirdi, sosyal demokrasiyi getirdi. Şimdi dördüncü büyük devrime hazırlanıyoruz, Türkiye'ye özgürlüğü de getireceğiz. Türkiye'nin demokrasiye ve özgürlüğe ihtiyacı var. Demokrasinin olmadığı ülke saygın bir ülke değildir. Yargısı bağımsız olmayan, medyası sağlıklı olmayan ülke saygın ülke olmaz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber