Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu'nda mezuniyet coşkusu

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu, 6. dönem mezunlarını törenle uğurladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yüksekokul birincisi olan Finans-Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerinden Esra Turan tüm mezun öğrencileri temsilen bir konuşma yaptı. Turan, hayatın en önemli basamaklarından birini daha geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Aldıkları belgenin temelinde hiç kuşkusuz aileleri başta olmak üzere eğitimciler ve kendilerinin büyük emek ve özverileri bulunduğunu belirten Turan, "Bizim için eğitim hayatımızın en önemli basamağı Vakfıkebir Meslek Yüksek Okulu olmuştur. Bizleri sosyal yaşamda bilimde, teknolojide ve meslek hayatımızda çağın hedeflerini yerine getirirken takip eden değil, takip edilen aydın bireyler olarak yetişmemizde bizlere her türlü desteği veren, yolumuzu aydınlatan başta okul müdürümüz Hakan Alp'e, sınıf hocalarımıza ve idari personelimize teşekkürü bir borç biliyorum." dedi.

KTÜ Vakfıkebir Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Alp, toplumun ihtiyaç duyduğu idealist, araştırmacı, sorgulayıcı, değişen dünya koşullarında topluma liderlik yapabilecek, özgün bilgi üreten ve bilgiyi paylaşarak toplumun gelişim sürecine katkıda bulunabilecek bireyleri yetiştirmeyi amaçladıklarını

söyledi. Doç. Dr. Hakan Alp, bu amacın gerçekleştirilmesi için 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 16 sertifikalı eğitim, 10 mesleki eğitim, 4 sosyal aktivite, 3 kişisel gelişim semineri yaptıklarını ve 2010-2011 eğitim-öğretim yılında başlattıkları yoğun çalışmaların sonucu olarak ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi ve ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi belgelerini almaya hak kazandıklarını belirtti.

Vakfıkebir Belediye Başkanı Hayri Birinci ve Vakfıkebir Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy'un birer konuşma yaparak, gençlere başarılar diledi.Konuşmaların ardından Mesleki Eğitim Merkezi Okulu Kız Halk Oyunları Ekibi ve Vakfıkebir Erkek Halk Oyunları Ekibi gösteri sundu. Mezuniyet andının topluca okunmasının ardından, dereceye giren öğrencilere plaketleri ve hediyeleri verildi. Programda, yerel sanatçı Ahmet Özdemir ve DJ Çetin'in muhteşem performanslarının sonrasında Karmate Grubunun eşsiz konseri ile öğrenciler mezuniyetlerini kutladı.

Tören toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından onuncu yıl marşı eşliğinde keplerin havaya fırlatılması ve havayı fişek gösterisi son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber