Müzik öğretmeni öğrencilerine: 'Sizin hiç ailenizden biri öldü mü?' dedi.

Bursa'da bir süre önce eşinden ayrıldığı öğrenilen müzik öğretmeni Eftal Baykal (28), evinde enerji içeceği ile lavabo açıcıyı karıştırıp içerek intihar etti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 17:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa'da bir süre önce eşinden ayrıldığı öğrenilen müzik öğretmeni Eftal Baykal (28), evinde enerji içeceği ile lavabo açıcıyı karıştırıp içerek intihar etti. Kredi kartı borçları olduğu öğrenilen genç öğretmenin birkaç gün önce öğrencilerine, "Sizin hiç ailenizden birisi öldü mü?" dediği öğrenildi.

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesine bağlı Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki İnönü İlköğretim Okulu'nda 5 yıldır görev yapan Eftal Baykal (28), eşinden boşandıktan sonra Karaman Mahallesi'nde bir evde tek başına yaşamaya başladı. Mazereti olmadığı halde okula gelmeyen Eftal Baykal'ı merak eden arkadaşları, cep telefonunun kapalı olması üzerine genç öğretmenin evine gitti. Kapının açılmaması üzerine polise haber veren öğretmenler, çilingir yardımıyla içeri girince genç kadının yatak odasındaki cesedi ile karşılaştı. Evde bulunan enerji içeceği ile lavabo açıcıyı karıştırıp içerek yaşamına son verdiği öğrenilen Eftal Baykal'ın cesedi, kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

OKULDA DUYGULU TÖREN

Genç öğretmenin cenazesi, Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından 5 yıldır görev yaptığı okuluna getirildi. Okul önünde öğretmenin cenaze aracının yanına gelen meslektaşları ve öğrencileri, duygulu anlar yaşadı. Öğretmenin askerden aldığı izinle Bursa'ya gelen kardeşi Atakan Baykal da okuldaki törene katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken acılı kardeşe, öğretmenler ve yakınları moral vermeye çalıştı. Meslektaşları ve öğrencileri, öğretmenlerinin arkasından gözyaşları içinde dualar okudu.

"HİÇ AİLENİZDEN BİRİ ÖLDÜ MÜ?" DİYE SORMUŞ

Okul bahçesini dolduran öğrencileri, bir an olsun cenaze aracının yanından ayrılmadı. Bazı öğrenciler, cenaze aracına dokunarak öğretmenleri için dualar etti. Okuldaki törenin ardından, meslektaşları ve öğrencileri el sallayarak öğretmeni uğurladı. Öğrencileri onu güler yüzüyle hatırladıklarını söylerken, Fidan Yiğit isimli öğrencisi ise, "Derste Eftal öğretmen, 'Sizin ailenizden birisi öldü mü?' diye sormuş. Hiç kimse bu soruya anlam verememiş. Herkes onu çok seviyordu" diye konuştu.

İNTERNETTE DÜZENLENEN ŞARKI YARIŞMASINA KLİBİYLE KATILDI

Eftal öğretmenden geriye ise çektiği klipler kaldı. Çok sayıda klibi bulunan Eftal öğretmen, internetteki bir yarışma için şarkısını okurken, müziği kulaktan girip beyne ve kalbe yayılan bir nevi ilaç gibi değerlendirip, "Müzik benim hayatımda çok önemli. Müzik beni hayatına aldı, ben onu almadım" demişti.

Bursa'yı yasa boğan Eftal öğretmenin cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Giresun Görele'ye gönderilirken, Cumhuriyet Savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber