Çorlu Müftülüğü yaz kurslarına hazırlanıyor

Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, okulların tatile girmesinin hemen ardından başlayacak olan yaz dönemi Kur`an kurslarının planlanan şekilde gerçekleştirilmesi ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurslarda görev alacak olan personelin hizmet içi eğitimden geçirildiğini söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Haziran 2012 19:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt, okulların tatile girmesinin hemen ardından başlayacak olan yaz dönemi Kur`an kurslarının planlanan şekilde gerçekleştirilmesi ve verimli bir şekilde yürütülmesi amacıyla kurslarda görev alacak olan personelin hizmet içi eğitimden geçirildiğini söyledi. Müftü Söğüt, 3 dönem olarak planlanan kursların okulların kapanması ile başlayacağını ve 17 Ağustos`a kadar devam edeceğini söyledi.

Okulların tatile girmesinden bir hafta sonra açılacak olan yaz dönemi Kur`an Kurslarının Çorlu`da bulunan tüm kurslar ve camilerde yapılacağını belirten Çorlu İlçe Müftüsü Nazmi Söğüt: ?Kurslar 3 ayrı program dahilinde açılacak ve 17 Ağustos tarihine kadar devam edecek. İlçe merkezinde yer alan camiler ve Kur`an kurslarının yanı sıra belde ve köylerde yer alan camilerde de yaz dönemi Kur'an Kursları açılacak. Kurslarda öğrencilere Kur'an-ı Kerim eğitimlerinin yanı sıra temel dini bilgiler de verilecek? dedi.

Kurs başında ve sonunda öğrencilerin sınava tabi tutulacakların da kaydeden Söğüt: ?Öğrencilerin bilgileri ve kurs dönemi boyunca öğrendikleri tespit edilecek. Kur'an-ı Kerim'i hiç bilmeyenler, az bilenler ve bilenlere seviyelerine göre eğitimler verilecek. Yaz dönemi boyunca hafta içi her gün yapılacak olan kurslarda Kur`an-ı Kerim ve mealinin yanı sıra, ibadet, itikat, güzel ahlak konularında da eğitimler verilecek. Bu yıl önceki yıllara oranla daha fazla katılım bekliyoruz? diye konuştu.

Müftü Söğüt: ?Kurslara ilişkin ilanlarımızı her camimize astık. Yaz dönemi kurslarının duyurularını yapıyoruz ve okulların kapanması ile birlikte öğrencileri bekliyoruz. Kurslara katılan öğrencilere güleryüz, şefkat ve anlayışla eğitim verebilmeleri için personelimiz gerekli eğitimlerden geçiriliyor. Eğitmenlerimiz çocukların tatilde oldukları bilinciyle hareket edecekler. Buna uygun şekilde davranmaları için tüm eğitimleri veriyor, gerekli tüm hazırlıklarımızı yapıyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber