Gündüz pastanede akşam gökyüzünde

Adana'da, çocukluk hayalini gerçekleştirip gökyüzünde motorlu yamaç paraşütü ile süzülen 40 yaşındaki Ahmet Coşman, gündüzleri pastanede çalışıp evinin geçimini sağlarken akşamları gökyüzünde özgürlüğün tadını çıkarıyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 10:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Henüz 24 yaşındayken başladığı pastanecilik işinde bugün 4 ayrı şubesinde toplam 16 kişiye istihdam oluşturan Ahmet Coşman, farklı kişiliği ve ilginç

buluşlarıyla öne çıkıyor.

Küçük bir çocukken kuşlara ilgi duyarak, onların gökyüzünde özgürce uçuşları ve kendilerini boşluğa doğru bırakıp süzülüşlerini hayranlıkla izleyen Coşman, "Daha o günlerde uçmayı, bir kuş gibi gökyüzünde özgürcü süzülmeyi kafama koymuştum. Ama bu hayalimi gerçekleştirmek hiçte kolay olmadı" dedi. Bir yandan ailesinin geçimini sağlamak için günün büyük bir bölümünü pastanede geçirirken diğer yandan özel olarak temin ettiği motorlu yamaç paraşütü ile boş zamanlarını gökyüzünde uçarak geçirdiğini anlatan Coşman, şöyle konuştu: "Çoğu zaman boş vaktim olmuyor. İş yerinde çalışırken, bir an önce işim bitsin, akşam olsun da motorlu yamaç paraşütümle gökyüzünde süzüleyim diye sabırsızlanıyorum. Bazen zaman geçmek bilmiyor."

Evli ve 4 çocuk babası Ahmet Coşman, uçakla yolculuk yapmanın, motorlu yamaç paraşütü ile uçmak kadar zevk vermediğini ifade ederek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Motorlu yamaç paraşütü ile kendinizi bir kuş gibi hissediyorsunuz. Yüzünüze çarpan rüzgar, size özgür olduğunuzu hissettiriyor. Bir yandan heyecan diğer yandan korku hissediyorsunuz. Yani bayağı bir adrenalin var bu işte."

Coşman, "Hani bir söz vardır; 'Tek rakibim Türk Hava Yolları' diye. Sizin de böyle bir yaklaşımınız var mı?" şeklindeki soruya şöyle karşılık verdi: "Benim öyle bir rakibim yok. Tek rakibim gökyüzündeki kuşlar. Kartal gibi boşlukta süzülmek çok keyifli bir şey."

Motorlu yamaç paraşütünde kendisini geliştirip bu sporu diğer insanlara da öğretmenin en büyük arzusu olduğunu dile getiren Ahmet Coşman, motorlu yamaç paraşütünün eğitimini alıp dikkatli olduktan sonra herhangi bir tehlikesinin bulunmadığını, herkesin bunu rahatlıkla yapabileceğini belirtti. Coşman, gökyüzünde uçarken herhangi bir ticari kaygı içinde bulunmadığını, bazen hayır için gökyüzünden broşürler dağıttığını da sözlerine ekledi. Coşman, motorlu yamaç paraşütü için uçuş pisti olarak Seyhan Nehri kenarında yer alan Merkez Parkı tercih ediyor. Sabancı Merkez Camisinin de bulunduğu parkta Coşman, paraşütü ile gökyüzünde renkli görüntüler oluşturuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber