Antika otolara gözü gibi bakıyor

Bursa'da, bir otomotiv firması sahibi, çocukluğunda hep satın almak istediği antika araçları toplayarak ilk günkü haline getiriyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2012 10:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antika araç meraklıları, yıllar önce popüler olan ve herkesi kendine hayran bırakan eski araçları geleceğe taşıyor. Son teknolojili araçlardaki konforu antika araçlarında bulan meraklılar, 80-90 yıl önce üretilen araçların parçalarını tek tek toplayarak eski haline getiriyor. Bursa'da bir otomotiv firması sahibi olan Bilal Özdemir, çocukluk döneminde hayran kaldığı antika araç tutkusunu hiç yitirmedi. Çocukken yıllarca peşinde koştuğu antika araçların aynısını yapmayı başaran Özdemir, 80-90 yıllık zamanının popüler araçlarından 5'ini kendi fabrikasına getirerek bakımını yapıyor. Çocukluk döneminden gelen merakını iş adamı olunca da devam ettiren Özdemir, antika araçlara gözü gibi bakıyor.

Araçların parçalarının orijinallerini arayıp bularak araca monte eden Özdemir, Mercedes'ten, Cadillac'a kadar farklı modelleri bir araya getirdiğini söyledi. Çocukluk döneminde peşinden koştuğu klasik otomobillerin artık sahibi olduğunu anlatan Özdemir, şöyle konuştu: "Bu merak çocukluğumuzdan geliyor. Küçükken böyle antika araçların peşinden koşardık arkalarına takılırdık. Şimdi bu araçların kıyıda köşede kalanlarını topluyorum. Otomotiv sektöründe olduğumuz için bu araçları değerlendiriyoruz. Eski araçların parçalarına ulaşabildiklerimize ulaşıyoruz. Bu parçaları bulmak zor. Araçları çalışır hale sokuyoruz. Bu işler emek ister. Bu işleri yaparken başka işlere zaman ayıramıyoruz. Yaptığımız araçlarla gezmeyi tercih ediyoruz. Biz bunları artık koleksiyon haline getiriyoruz."

HER PARÇANIN ORİJİNALİNİ TOPLUYORUZ

Arkadaşlarına ait klasik otomobillerin bakımını yaptığını söyleyen Özdemir, şunları söyledi: "Klasik otomobil meraklıları ile hep temas halindeyiz. Sık sık görüşerek onlarla bu araçlar üzerinde konuşuyoruz. Otomotiv sektöründe olduğum için bazı arkadaşlar araçlarını bana getiriyor. Biz de her şeyin orijinalini toplama taraftarıyız. Mesela o tarihte araçta hangi boya varsa o boyayı uyguluyoruz. Hangi tekerlek takıldıysa biz de onu bulup değiştiriyoruz. Üzerindeki açılır kapanır tavanı bile o tarihteki tavandır. Bu merakımı ömrüm yettiği kadar sürdüreceğim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber