AK Parti Milletvekili Sait, Kosova'da Türk işadamlarına yol gösteriyor

Resmi bir ziyaret için TBMM Dışişleri Komisyonu heyeti ile Kosova'ya giden AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga ve Başbakan Haşim Taçi ile görüştü. Ailesi Kosova göçmeni olan Sait'e, hemşehrilerinin ilgisi dikkat çekti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ziyaretin ardından heyeti Türkiye'ye uğurlayan Milletvekili Sait, ara vermeden Manisa'nın Salihli ilçesinden gelen diğer heyeti karşıladı ve mihmandarlığını yaptı. Türkiye'nin Balkanlar ile olan ticaret havuzuna Egeli işadamlarını da kazandırmak isteyen Sait, siyasetin dışında Türk işadamlarına adeta fahri danışmanlık yapıyor. Daha önce Makedonya'ya götüren Rifat Sait, Salihli Ticaret Odası'ndan giden 48 kişilik heyeti ise Kosovalı işadamlarıyla buluşturdu. Ekonomi Bakanı Besim Beqaj ve Kosova Ticaret Odası Başkanı Saffet Gërxhalıu ile görüşen heyet, başşehir Priştine ve Prizren'de çeşitli temaslarda bulundu. Kosovalı işadamlarıyla ikili görüşmeler yapan heyette Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Salihli Kaymakamı Ertan Peynircioğlu, Salihli Ticaret Odası Başkanı Ahmet Özbaş ve 45 işadamı yer aldı.

Milletvekili Sait, konuyla ilgili açıklamasında şunları kaydetti: "Dünyadaki Türk yatırımlarının toplam tutarı 15 milyar dolar. Kosova'ya ise 1,1 milyar dolarlık Türk yatırımı gelmiş. Bu ülkeye 360 milyon dolarlık ihracatımız var, bu çok küçük bir rakam. Dost ve kardeş Kosova ile ticaretimizi daha ileri seviyelere çıkarmak istiyoruz. Dış ticarette nakliye ve lojistik masrafları rekabeti etkiliyor. Balkan ülkeleri, kara ulaşımında bize yakın. Bu da dış ticarette bir avantajdır, iyi kullanmamız gerekiyor."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber