Arınç: Türkiye'de çok önemli davalar görülüyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun (CMK) 250'inci maddesinin değiştirilmesine ilişkin tartışmalarla ilgili, ''Türkiye'de çok önemli davalar görülüyor. Bu davalar bildiğiniz gibi muvazzaf askerleri de emekli askerleri de birtakım sivilleri de içinde barındıran güçlü iddianamelerle açılmış davalar. Bir kısım sanıklar tahliye edildi az da olsa. Büyük bir kısmı da tutuklu olarak duruşmaları devam ediyor. Benim bu CMK 250 vesaire konularından önce tek talebim bu davaların bir an önce sonuçlandırılmasıdır'' diye konuştu.

Arınç, Medya-İş Sendikası Genel Başkanı Gürsel Eser ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Başbakanlık merkez binadaki kabulde gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını cevaplayan Arınç, CMK'nın 250'inci maddesiyle ilgili tartışmaları değerlendirdi.

Başbakan Yardımcısı Arınç, bir gazetecinin, ''Bu konuyla ilgili bir çalışma yapılacağı kamuoyuna yansıdı. Sizce CMK 250 aynen kalmalı mı-'' sorusu üzerine, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın konuyla ilgili açıklamalarına dikkati çekerek, ''Bakanlar Kurulu'nda hazırlanan ve Meclis'e sevk edilen bir tasarı var. Bu tasarının içinde buna ilişkin hükümler nedir onu tam kesin olarak bilmiyorum. Ancak Adalet Komisyonu'nda görüşmeler tamamen bitmedi bildiğim kadarıyla. Onları takip ederseniz CMK 250 veya özel yetkili mahkemeler konusunda bir gelişme olup olmayacağını her beraber siz de görürsünüz ben de görürüm'' dedi.

-''Tek talebim bu davaların bir an önce sonuçlandırılmasıdır''-

Türkiye'de çok önemli davaların görülmeye devam ettiğini kaydeden Başbakan Yardımcısı Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu davalar bildiğiniz gibi muvazzaf askerleri de emekli askerleri de birtakım sivilleri de içinde barındıran güçlü iddianamelerle açılmış davalar. Bir kısım sanıklar tahliye edildi az da olsa. Büyük bir kısmı da tutuklu olarak duruşmaları devam ediyor. Benim bu CMK 250 vesaire konularından önce tek talebim bu davaların bir an önce sonuçlandırılmasıdır. Bu davalar bir an önce sonuçlandırılmalı ki beraat edecekler beraat etmeli. Ceza verilecek olanlar da Yargıtay temyiz sürecinden bir an önce geçirilmelidir. Birinci isteğim, birinci arzum bu önemli davaların, kamuoyunun yakından takip ettiği davaların bir an önce sonuçlandırılmasıdır. İkincisi de uzun tutukluluk sürelerinin kamu vicdanında derin yaralar açtığını biliyorum. Mahkemelerin tutukluluk süreleriyle ilgili, sık sık gözden geçirerek olumlu karar vermeleridir. Bunun dışında yapılacak değişikliklerin doğrusu nasıl sonuçlanacağını hepimiz Meclis'teki görüşmelerden takip edebiliriz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber