Boğaziçi Avukatlar Derneği: Özel yetkilerin kaldırılması kaotik günlere döndürür

Boğaziçi Avukatlar Derneği, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkilerinin sınırlandırılmasının ülkeyi kaotik günlere döndüreceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yapan dernek üyesi avukatlar, özel yetkili mahkemelerin kaldırılması veya yetkilerinin daraltılması tartışmalarına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Avukat Fikret Duran, Türkiye'nin darbelerin, muhtıraların birbirini takip ettiği, yapılanlardan hesap sorulmadığı, kamu görevlilerinin kendisine maaş veren millete silah doğrulttuğu, cinayetlerin faili meçhul kaldığı, arsa, çek, senet mafyalarına boyun eğdiği ve suç işleyen kamu görevlilerinin yargılanamadığı günleri geride bıraktığını ifade etti.

Duran, toplumun artık darbecilere prim vermemesinde suç işleyenlerin unvanına bakılmaksızın yargılanabilmesi için bu yapılara karşı eli güçlendirilen özel yetkili mahkemelerin bulunduğunu kaydetti.

Son 5-6 yılda demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü kavramlarının yükselmesinde ve toplum nazarında değer kazanmasında özel yetkili mahkemelerin etkisinin çok büyük olduğunu belirten Duran, ?Çete ve mafyatik yapılanmaların belinin kırılmasında en önemli faktör olan özel yetkili savcılıkların ve mahkemelerin kaldırılması ya da yetkilerinin sınırlandırılması gbi ülkeyi tekrar kaotik günlere döndürecek tartışmalara girilmesini hayretle ve esefle takip ediyoruz.? dedi.

Söz konusu mahkemelerin yetkilerini tartışmaya açanların eskisi gibi dokunulmazlık özleminde olan darbeciler ve çeteler olduğunu ifade eden Duran, ?Bazı kesimlerin 21. yüzyılda artık darbe, mafya olmaz söylemi yanılgıdır. Kirli devin bazı uzuvlarına sondajlar yapılmıştır. Fakat dev halen canlıdır. İtalya başta olmak üzere bu işin üzerine kararlılıkla giden ülkelerde hala tam olarak temizlenememiştir.? diye konuştu.

Duran, ?Bazı muhalefet partilerinin yüksek sesle dillendirdiği, iktidara yakın çevrelerin ise ?değişiklik gündemde' diyerek dile getirdiği özel yetkili mahkemelerin yetkilerinin tırpanlanması konusunda bulanık suda balık avlayanlara fırsat verilmemelidir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber