Türkçe sevdalıları, Bursa'yı bayram yerine çevirdi

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder)'nin organizasyonu ile 10. Türkçe Olimpiyatları için Bursa'ya gelen dünya çocukları, üstü açık otobüsle şehir turu attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Uluslararası Türkçe Derneği (Türkçeder)'nin organizasyonu ile 10. Türkçe Olimpiyatları için Bursa'ya gelen dünya çocukları, üstü açık otobüsle şehir turu attı. Şehrin merkezinde şarkılar eşliğinde geçen Türkçe sevdalısı öğrenciler, Bursalıları tarafından alkışlarla karşılandı. Şehri bayram yerine çeviren çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Türkçeder tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen Türkçe Olimpiyatları'na 135 ülkeden bin 500 öğrenci katılıyor. Olimpiyat finali öncesi Bursa'ya gelen 25 ülkeden 65 öğrenci, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımı ile Bursa Atatürk Stadı'nda yapılacak gösteri öncesi Bursa'yı gezdi.

İlk olarak tarihi İnkaya Çınarı'na çıkan dünya çocukları, burada bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Meyve yiyerek serinleyen öğrenciler, daha sonra üstü açık otobüse binerek şehir turu attı. Yüzlerce araçlık konvoyla İnkaya'dan yola çıkan çocuklar, şarkılar eşliğinde şehri gezdi. Çekirge, Altıparmak Caddesi güzergâhını izleyen çocuklar, ellerindeki Türk ve kendi ülkelerinin bayraklarını sallayarak vatandaşları selamladı.

Yol kenarlarına biriken Bursalılar da Türkçe sevdalısı çocuklara alkışlarla destek verdi. Heykel'de ise çok sayıda vatandaş ellerindeki bayraklarla olimpiyat çocuklarını karşıladı. Burada bir süre duran otobüsler, ardından İnönü Caddesi ve Haşim İşcan caddelerini takip ederek Kent Meydanı'na indi. Geçtikleri güzergâhlarda sevgi gösterileri ile uğurlanan çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu.

Bursa'da kısa süreliğine karnaval havası estiren Türkçenin çocukları, akşamki gösterinin provası için dinlenmeye çekildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber