Giresun Üniversitesi +1T Gazete Tasarım Günleri'ne katılacak

Zaman Gazetesi'nin dünyaca ünlü ustaları bir araya getirdiği, tasarım ekolü haline gelen +1T Gazete Tasarım Günleri'ne Giresun Üniversitesi öğrencileri de katılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 14:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, gazete tasarımına ilgi duyan, son sınıfta okuyan veya üniversite mezunu öğrencilere yönelik etkinlikte sayfa tasarımı, illüstrasyon, fotoğraf, karikatür, infografik, renk, tipografi, reklam-tasarım ilişkisi ve tasarıma editoryal bakış gibi konulardan ders alması için tavsiye edeceklerini söyledi. Geleceğin tasarımcılarıyla ustaları bir araya getirecek etkinliğin çok önemli olduğunu vurgulayan Rektör Prof. Dr. Aygün Attar, "Alanında dünyanın önde gelen isimleri, Türkiye ve yurt dışından gelecek konuşmacılar arasında yer alan yayın yönetmenleri, kreatif direktör, grafik editörü, illüstratör, karikatürist, fotoğrafçılar, grafik tasarımcılar, görsel yönetmenlerin gazete tasarımını öğrencilerle paylaşması büyük bir çalışmadır.? ifadesini kullandı.

Tasarımın geleceğinin masaya yatırılacağını kaydeden Rektör Attar, "Yurt dışından gazetecilerin yanı sıra Türkiye'nin önde gelen sektör temsilcileri de bilgi ve birikimlerini gazete tasarımına ilgi duyan gençlerle paylaşması öğrencilerimiz için kaçırılmayacak fırsat." diye belirtti.

Gazete tasarımına ilgi duyan herkes, 8 Haziran tarihine kadar başvurabilecek. www.artilt.com adresindeki formu dolduran katılımcı adayları yapılacak eleme sonucunda etkinliğe davet edilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber