Çocuklara dikkat eğitimi

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi, son yıllarda öğrenciler arasında arttığı gözlemlenen dikkat, hafıza ve muhakeme ile ilgili sorunlara yönelik özel bir çalışma gerçekleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 15:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi, Human Psikolojik Araştırmalar & Gelişim Enstitüsü (HPAGE) ve AYQDO Beyin Okulları Bursa Şubesi işbirliğiyle gerçekleştirdiği eğitimde 9 ile 18 yaş aralığındaki çocukların dikkat seviyeleri ölçüldü. Bursa Kent Konseyi ofislerinde gerçekleşen eğitime, Çocuk Meclisi üyeleri ilgi gösterdi. Bursa Kent Konseyi Çocuk Meclisi Sorumlusu Zeynep Kılınç, son bir yıl içerisinde yapılan çalışmalarda çocuklarda yoğun olarak dikkat, bellek ve muhakeme ile ilgili sorunlar tespit ettiklerini söyledi. Kılınç, ?Kaliteli bir eğitim sistemiyle önlem alınabilir düzeydeki bu tür sorunlar öğrencilerin akademik ve sosyal hayatlarında ciddi aksaklıklara sebebiyet vermekte ve verimsiz bir eğitim hayatına öğrencileri sürüklemektedir. Çocuk Meclisi üyeleri ve ailelerin bu konuda bilgilendirmek istedik. Ülkemizdeki özel okullarda kullanılan eğitim programlarının devlet okullarında da hayata geçirilmesi eğitim kalitesinin arttırılması noktasında çok önemlidir? dedi.

Türkiye'de şu anda eğitim vakıflarının desteğiyle gönüllülük çerçevesinde çocuklara verilen eğitim uygulama programlarının yaygınlaştırılması gerektiğini söyleyen Kılınç, çocukların gelişimini hem fiziki hem de psikolojik olarak sağlıklı bir ortamda tamamlaması gerektiğini belirtti.

Çocuğun gelişimde anne baba etkisinin de önemini göz buldurduklarını vurgulayan Kılınç, ?Ayrıca Türk Psikologlar Derneği Bursa Şubesi Başkanı Yılmaz Gürkan'ın desteği ile anne baba ve çocuk arasındaki diyaloğun çocuk üzerindeki etkilerinin anlatıldığı bir konferans gerçekleştirdik. Bu tarz desteklerle eksikliklerinin giderilmesi için gönüllü destek veren uzmanlarımıza teşekkür ediyoruz. Dr. Yılmaz Gürkan ile bir araya gelen anne babalar sorunlarını da dile getirerek nasıl bir yol izlemeleri gerektikleri konusunda bilgi sahibi oldular. Yoğun talep üzerine bu tarz çalışmaları tekrarlamayı düşünüyoruz? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber