Emniyet, evlere mektup dağıtmaya başladı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı toplum destekli polisler vatandaşların bilinçlenmesi için evlere teker teker mektup dağıtmaya başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 15:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlk aşamada 25 bin mektup Kırıkkaleli vatandaşlara ulaşacak. Mektubu alan vatandaşlar, ilk defa polisten mektup aldıklarını söyledi.

Mektupta, "Hiçbir devlet görevlisi kontör ve para istemez. Anahtarınızı paspasın altına saklamayın, değerli eşyalarınızı yatak odasına koymayın, tanımadığınız kişilere kapınızı açmayın, bina ile işyerinize güvenlik kamarası taktırın, trafik kurallarınıza uyunuz, eğlencenizi silah kullanarak hüzne dönüştürmeyiniz, çocuklara sahip çıkalım ve çevrenize olanlara duyarsız kalmayınız." gibi uyarılar yer alıyor.

Vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla mektup dağıtmaya başladıklarını açıklayan Toplum Destekli Polis Levent Çakır, dağıtılan mektuplar sayesinde suçlulara karşı vatandaşları bilinçlendirmeyi hedeflendiği söylendi.

Toplam 25 bin adet mektup basımının gerçekleştiğini belirten Çakır, ?Mektupları alan vatandaşlar memnuniyetini dile getiriyor. Bu da bizi mutlu ediyor. Emniyet olarak temel amacımız, vatandaşlarımızı suça maruz kalamadan günlük hayatında emniyet ve güven duygusu içinde yaşabilmesidir. Vatandaşların kendini koruması ve güven duygusu içinde yaşaması için bu mektup dağıtmaya başlandı.? dedi.

İlk defa emniyetten mektup aldığını açıklayan Mustafa Kaplan, mektubun çok bilgilendirici olduğunu söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber