Osmancık'ta SBS'de başarı gösteren öğrenciler ödüllendirilecek

Çorum'un Osmancık ilçesinde Koyunbaba İlköğretim Okulu tarafından 8. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavında (SBS) başarı gösteren öğrenciler ödüllendirilecek. Sınavda en yüksek puanı alan öğrenciye dizüstü bilgisayar verilecek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Haziran 2012 18:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osmancık Koyunbaba İlköğretim Okulu Müdürlüğü ve Okul Aile Birliği öğrencileri sınava hazırlanmaya teşvik etmek için farklı bir yönteme başvurdu. Sınavdaki başarı puanına göre öğrencilerin ödüllendirileceğini açıklayan okul müdürlüğü öğrencilere verilecek ödülleri de okulun giriş koridorunda sergiliyor.

Okulun 8. Sınıf öğrencilerinden 9 Haziran'da düzenlenecek Seviye Belirleme Sınavında okul bünyesinde birinci olan öğrenciye diz üstü bilgisayar, ikinci olan öğrenciye bisiklet, üçüncü olan öğrenciye dijital fotoğraf makinesi ödülü verecek. Ayrıca dördüncü olan öğrenciye 100 TL ve beşinci olan öğrenciye 50 TL para ödülü, ilk 10'a giren diğer öğrencilere de taşınabilir müzik çalar verilecek.

Öğrencileri sınava hazırlanmaya teşvik etmek için böyle bir yönteme başvurduklarını belirten Okul Aile Birliği Başkanı Erdal Yangöz, ödüllerin ikinci dönem süresince okulun giriş koridorunda sergilendiğini söyledi.

Başarıyı ödüllendirmenin yeni başarıları beraberinde getireceğini düşündüklerini vurgulayan Yangöz; "Öğrencilerimizi sınavlara daha fazla teşvik etmek amacı ile böyle bir çalışma yaptık. Özellikle ikinci dönem başladığında bahar havasında öğrenciler ders çalışma ortamından biraz daha uzaklaşıyorlar. Bu nedenle dönemin başında ödülleri duyurduk ve okulun girişinde sergilemeye başladık. Böylelikle öğrencilerimizi sınava motive etmeyi ve ders çalışmaya teşvik etmeyi hedefledik. Gözlemlerimiz öğrencilerin ödüllerden memnun olduğu ve ders çalışma eğilimin arttığı yönünde. Sınav sonuçları açıklanır açıklanmaz okulumuz öğrencilerinin başarı puanına göre ödülleri vereceğiz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber