Subay olma hayali postaya takıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2005 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adana'da, hava astsubayı olmak isteyen bir gencin hayali posta engeline takıldı.

İzmir Gaziemir'de 12 Haziran'da yapılacak Hava Astsubaylık Yazılı Sınavları'na girmek isteyen 24 yaşındaki Süleyman Emrah Çimeliler'e imtihana giriş belgesi 14 Haziran'da ulaşınca hayalleri suya düştü. Süleyman Emrah'ın babası Toros Mahallesi eski muhtarı Enver Çimeliler, İzmir Gaziemir'den 6 Haziran Pazartesi tarihinde postaya verilen tebligatın Adana'daki Toros Mahallesi 46. Sokak Yeni Yuvam Apt. adresine 14 Haziran Salı günü teslim edildiğini belirterek, ortaya çıkan haksızlığın giderilmesi için Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu, Ulaştırma Bakanlığı ile Posta İşletmeleri Genel Müdürlüğü aleyhine de tazminat davası açacağını bildirdi.

Oğlu Süleyman Emrah'ın sözleşmeli astsubay yazılı sınavına girmek için resmi başvuruda bulunduğunu, 37183 No'lu çağrı belgesinin de 14 Haziran'da ellerine geçtiğini belirten Çimeliler, "Sevinçle mektubu alıp açtığımızda, hemen üzüntüye kapıldık. Çünkü, çağrı belgesinde '12 Haziran 2005 Pazar günü Hava Sınıf Okulları ve Teknik Eğitim Komutanlığı Gaziemir İzmir'de aşağıda belirtilen adreste bulunacaksınız' deniliyordu. Oğlum, bu durumda mektubun ulaştığı günden 3 gün önce orada bulunması gerekiyordu. Bu durumda oğlumun sözleşmeli hava astsubay yazılı sınavlarına katılması ve hava astsubayı elbisesi giyme onur ve gururu elinden alınmış oluyor. Bu nedenle ben, Ulaştırma Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü'nden şikayetçiyim. Çocuğumun kaybolan hakkının iadesini ilgili makamlardan istiyorum, ayrıca Cumhuriyet Savcılığı'na bu konuda suç duyurusunda bulunuyorum" dedi.

Ortaya çıkan mağduriyetin giderilmesi için ilgili kurumun insan kaynaklarına başvurduğunda, "İnternet yoluyla takip edilmesi gerekir" denildiğini belirten Enver Çimeliler, "Ama internetten takip için de böyle bir yazının elimize geçmiş olması lazımdı. Geçen sene Temmuz ayında da tebligat gelmişti, ama çok sıkışık vaziyette geldiği için çocuk oraya gidemedi. Ben oğlumun kaybolan hakkının verilmesi için tazminat davası açma yoluna gideceğim. İki devlet dairesi arasındaki laubaliliğin, lakaytlığın, vurdumduymazlığın cezasını biz neden çekelim. İki devlet dairesi arasında benim mektubum geç geldiyse benim çocuğumun hayatı neden kararsın. Genel Kurmay Komutanlığı'ndan, çocuğumun şartları her türlü uyduğu için hakkımın verilmesini istiyorum" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber