Atletizmde önce Avrupa, sonra 2012 Londra Olimpiyatları

Avrupa Atletizm Şampiyonası ve 2012 Londra Olimpiyat Oyunları'na katılacak milli sporcular Atletizm Federasyonu tarafından düzenlenen moral yemeğinde bir araya geldi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 10:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

27 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası ve sonrasında 2012 Londra Olimpiyatları'nda başarılı olmak için söz veren milli sporcuların morallerinin yüksek olduğu gözendi.

Moral yemeğinde konuşan Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Türk sporunun çağ atladığını ,olimpiyata talip olan bir ülkenin atletizmde söz sahibi olması gerektiğini ifade ederek, ?Şu anda Londra'ya yaklaşık 30'un üzerinde atletle katılacağız. Bu da gösteriyor ki atletizmde güzel şeyler oluyor. Bu katılımı madalyalarla taçlandıracaklarına inanıyorum. Bazı sporcularımızın elde ettiği dereceleri bunları gösteriyor. Sporcuların başarılı olması için ne gerekiyorsa yapılıyor. Yapılmaya da devam edecektir. Bunun için sporcuların antrenman yapacakları salonlar ve sahalar yapıyoruz.? dedi.

ALLAH NAZARDAN SAKLASIN

Avrupa Atletizm Şampiyonası'na 39, Londra Olimpiyatları'na ise şu ana kadar 25 sporcunun barajı geçtiği bu rakamın daha da artacağını dile getiren Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi şunları söyledi:

?Türk atletizmi planlı ve programlı ekip çalışmasıyla başarıyı yakalamıştır. Dün Balkanlarda dereceler elde ettiğimiz zamanlar sevince boğuluyorduk. Bu gün Avrupa,Dünya ve Olimpiyatlarda artık madalyalar topluyoruz.Allah nazardan saklasın. Daha fazlasını kazanmak için çalışıyoruz. Başta başbakanımız, bakanımız ve spor genel müdürlüğünün büyük destekleri var. Şimdi hedefimiz önce Helsinki'de yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası, daha sonra Londra Olimpiyatları.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber