Polis adaylarına 'hasta hakları' eğitimi

Hatay'da 'Sağlıkta Dönüşüm Programı' kapsamında polis meslek yüksekokulu öğrencilerine 'Hasta Hakları' konusunda eğitim verildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 11:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kentte 2005 yılında 'Hasta Hakları İl Koordinatörlüğü' ve bu koordinatörlüğün bünyesindeki tüm yataklı tedavi kurumlarında oluşturulan; 'Hasta Hakları Birimi'nce yürütülen çalışmalar devam ediyor. 'Toplumu Bilinçlendirme Projesi' çerçevesinde sürdürülen çalışmalara bağlı olarak; hasta ve hasta yakınları ile birlikte her yıl lise son sınıf öğrencilerine bilinçlendirme eğitimleri verilirken, tüm bunların yanında hasta ve hasta yakınlarının şikayetlerinin değerlendirilmesi, hasta hakları kurulu marifetiyle çözüme kavuşturulması, hasta ve hasta yakınlarının hizmet sunumundan daha etkin faydalanmasının da sağlandığı kaydedildi.

Projenin önemli bir ayağı olan kamu kurum ve kuruluşlarına eğitim verilmesi noktasında Hatay Polis Meslek Yüksekokulu'nda öğrenci ve eğitimcilere yönelik olarak; 'Hasta Hakları' konulu bir eğitim etkinliği gerçekleştirildi. Hasta Hakları İl Koordinatörü Dilek Arzu Bakır'ın katılımıyla Hatay Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Hasta Hakları Birim Sorumlusu Mustafa Çerçi ve Birim Memuru Mesut Çam'ın sunumlarıyla polis adayları hasta hakları ve sorumlulukları konularında polis adaylarına bilgiler verildi.

Söz konusu eğitimler ile birlikte meslek yüksekokulu öğrencilerinin ve personelin hasta hakları konusunda bilinçlendirilmesi, haklarının ve sorumluluklarının ne olduğunun, hak ihlallerinde nerelere başvurmaları gerektiğinin gösterilmesi ve bireylerin uygulamaya aktif katılımının sağlanmasının amaçlandığı vurgulandı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber