Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar eleştirileri yanıtladı

Sakarya İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar geçtiğimiz hafta içinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesi'nde personel görev değişikliklerinin yerel basında çeşitli tepkilerle karşılandığını ve çalışanların mağdur edildiği şeklindeki haberlerin ve yorumların gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 11:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürlüğü 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şubesinde geçen hafta içerisinde personel görev yeri değişikliği yapılmış ve bu konuda yerel medyada çeşitli tepkiler yer almıştı. Yayımlanan yazılar ile bunlara yapılan yorumların bazılarında söz konusu değişikliğin çalışan personeli mağdur edecek şekilde tek taraflı olduğu ve bu işlemin Acil Sağlık Hizmetini olumsuz yönde etkileyeceğinin ifade edilmesinin son derece yanlış olduğunu vurgulayan İl Sağlık Müdürü Murat Alemdar, ?Bilindiği gibi her kurum, kuruluş veya işletme verdiği hizmet karşılığında başarılı olmayı hedeflemektedir. 112 acil sağlık hizmet şubesinin de ana görevi kadrosunda bulunan ambulans şoföründen acil tıp teknisyenine, paramediğinden doktoruna kadar tüm personeliyle acil sağlık hizmetine en kısa süre içerisinde ihtiyaç olan hasta ve yaralıya ulaştırmaktır. Bununda ancak eğitimli personelin öncelikle uygun yer ve koşullarda çalıştırılması ile gerçekleşebileceği açıktır. Yapılan son personel görev yeri değişikliğinin tek amacı da personelin mağdur edilmeden en uygun yerde çalıştırılmasını sağlamaktır. Bu yapılırken; İstasyonların tek tek personel mevcutları incelenmiştir. Yapılan denetlemelerde istasyon personelinin işe olan ilgisi, kullanılan araç ve gerece olan hakimiyeti, kamu malı olan teçhizata yaptığı temizlik ve bakım vb. konular tespit edilerek denetleme formlarıyla kayıt altına alınmıştır. İstasyondaki personelin kendi aralarındaki sorunları ile hasta ve hasta yakınlarınca yapılan şikâyetlere ilişkin tutanaklar da incelenmiştir. Personelin yer değişikliği ile ilgili kendi talepleri de değerlendirilmiştir? dedi.

Yapılan bu değişikliğin yeni görev yerleri belirlenen personelin henüz herhangi bir hizmet yapmadan Acil Sağlık Hizmetlerini olumsuz yönde etkileyeceğini ifade etmenin, art niyetli önyargıdan başka bir şey olmadığını ifade eden Alemdar şöyle konuştu: ?Bu kurum/kuruluş veya işletmenin mevcut malzeme ve personel kadrosu ile verimli çalışarak başarılı olabilmesi için sürekli değerlendirme yapması ve buna göre iyileştirici tedbirleri alması önemli ve öncelikli görevlerindendir. Bu amaçla, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürlüğü de ihtiyaç duyulduğunda gerekli personel görev yeri değişikliği yapmaktadır. Öte yandan verilen Acil Sağlık Hizmetinin kalitesinin denetlenmesi konusunda özellikle yerel basının her zaman desteğine ihtiyacımız olduğu da bilinmelidir. Personelin iş huzuru ve mutluluğu da göz önüne alınarak yapılan bu değişikliğin, 7 gün 24 saat görev yapan personelimizin üstün gayretle çalışmalarını sürdüreceğine inancımız tamdır.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber