Yakıt deposu delinen TIR'dan litrelerce mazot yola aktı

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde römork kapağı açılırken yakıt deposu delinen TIR'dan yola akan mazot nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 11:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde römork kapağı açılırken yakıt deposu delinen TIR'dan yola akan mazot nedeniyle facianın eşiğinden dönüldü.

Edinilen bilgiye göre, İstanbul'dan yüklediği tuğlaları Çorlu Mimar Sinan Caddesi üzerinde yapımı süren bir inşaata getiren 23 HR 073 çekici, 23 AN 246 yarı römork plakalı Adem Demir idaresindeki TIR, yükünü boşalttıktan sonra hareket etmek istedi. Römork yan kapaklarının tam kapatılmaması nedeniyle araç hareket eder etmez açılan kapaklardan biri TIR'ın 650 litre mazot kapasiteli yakıt tankını alt köşesinden deldi. Delinen depodan akan mazot caddeyi kaplarken, sürücü Demir ve beraberindekiler ile olay yerine sevk edilen itfaiye ve polis ekipleri akan mazotun alev almaması için yoğun çaba sarf etti. Sürücü ve yanındakiler kamyonda bulunan bidonlar ile çevre sakinlerinden aldıkları bidonlara yakıt tankındaki mazotu tahliye etmeye çalışırken, itfaiye ekipleri de yola akan mazotun üzerini toprakla kapatmaya çalıştı. Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de güvenlik tedbiri aldığı olayda, TIR'ın yakıt tankındaki mazotun tahliye edilmesinin ardından depo onarıldı.

TIR sürücüsü Demir, yaklaşık 2 bin liralık mazotun delinen depodan aktığını, bir miktarını kurtardıklarını, bir miktarının ise yola saçıldığını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber