100 yatak kapasiteli Doruk Yıldırım Hastanesi'ni Arınç açacak

Doruk Sağlık Grubu tarafından yaptırılan Doruk Yıldırım Hastanesi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın katılımıyla 7 Haziran Perşembe günü açılacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Doruk Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Esgin, hastaneyi basına tanıttı. Hastanenin 36 yoğun bakım ünitesi, 100 yatak kapasitesi 5 ameliyathane ile Bursalılara hizmet vereceğini belirten Dr. Esgin, hastanenin çevre illerden gelecek hastaların ihtiyaçlarına da cevap vereceğini kaydetti.

Yeni doğan yoğun bakım ünitelerinin önemine değinen Dr. Esgin, Bursa'dan helikopterle başka illere bebek götürme döneminin yavaş yavaş sona ereceğini dile getirdi. Dr. Esgin, hastanenin 3 özelliğini şöyle sıraladı: ?Doğumda ve çocuk hastalıklarında iddiası olacak. Büyük cerrahi ameliyatlar yapılabilen bir hastane olacak. Belki de en iddialı olan bölüm ameliyathaneler. Ayrıca hekim kadromuzu da takviye ediyoruz.?

Doruk olarak 100 hekim kadrosuna sahip olduklarını, toplam da ise 600 kişiye istihdam sağladıklarının altını çizen Esgin, amaçlarının insanların hayır duasını almak olduğunu vurguladı.

Türkiye'de sağlık alanında büyük gelişmeler olduğunu ve Doruk olarak bu gelişmeler katkı sunmaktan mutluluk duyduklarını belirten Esgin, zincir hastane kurmak yerine Bursa'nın her yerinde olmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber