Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu başlıyor

Merkezi Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan Es-Seyyid Osman Hulusi Efendi Vakfı tarafından Bursa'da ?2. Uluslararası Somuncu Baba ve Hulusi Efendi Sempozyumu.? düzenlenecek.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakfın Eğitim ve İlmi Araştırmalar Müdürü Resul Kesenceli, basın toplantısı düzenleyerek sempozyum hakkında bilgi verdi. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde 9 Haziran'da yapılacak sempozyuma 8 ülkeden akademisyenlerin katılacağını belirten Kesenceli, amaçlarının Somuncu Baba ve onun 12. kuşaktan torunu olan Hulusi Efendi'nin insanlığa yapmış olduğu hizmetleri kamuoyuna tanıtmak olduğunu söyledi. Kesenci şunları dile getirdi:

?Somuncu Baba, Hacı Bayram Veli'yi, Hacı Bayram Veli Akşemsettin'i, Akşemsettin de Fatih Sultan Mehmet'i yetiştirmiş. Fatih Sultan Mehmet de İstanbul'un fethini gerçekleştirmiştir. Aslında fethin gizli mimarı Somuncu Baba'dır diyebiliriz. Somuncu Baba yetiştirdiği 25'ten fazla talebesi ile tüm Osmanlı coğrafyasını etkilemiştir. Torunlarından Hulusi Efendi de asrımızın en önemli mutasavvıflarından ve divan şairlerindendir.?

İlki İstanbul'da yapılan sempozyumun Bursa'nın ardından Malatya'nın Darende ilçesinde de yapılacağı belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber