Siirt Valisi Çolak: Açılan 47 ayrı kurs ile bin 895 kişi istihdam edildi

Siirt Valisi Musa Çolak, Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, ile 17 milyon 385 bin TL ödenek tahsis edildiğini, açılan 47 ayrı kurs ile bin 895 kişinin istihdam edildiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Siirt Çalışma ve İş-Kur İl Müdürlüğü'ndeki büroları tek tek gezerek, görevlilerle görüşen Vali Musa Çolak, kurum çalışanlarından, vatandaşlara iyi rehber olmalarını, devletin sevgisini, sıcaklığını ve hoşgörüsünü mutlaka hissettirilmesi gerektiğini ifade etti. Kamu hizmetlerinin hızlı, etkin ve verimli şekilde sunulması için denetim ve incelemelerde bulunduğunu belirten Vali Çolak, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün sadece işveren ile işçiyi birleştiren bir kurum olmadığını, vasıfsız vatandaşlara vasıf kazandıran bir kurum haline dönüştüğünü ifade etti.

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ömer Aslan tarafından verilen bilgileri değerlendiren Vali Musa Çolak, ?Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında, ilimize 17 milyon 385 bin TL ödenek tahsis edilmiş olup, ilimiz genelinde açılan 47 ayrı kurs ile bin 895 kişi istihdam edilmiştir. Ayrıca, Eylül ayında da İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde çalıştırılmak üzere 600 kişi daha istihdam edilmeleri için gerekli planlamalar yapılmıştır. TYÇP programı kapsamında; ilimiz genelinde ağaçlandırma, çevre ve park düzenlemeleri, okullarımızda bakım-onarım çevre düzenlemeleri ve temizlik işleri yapılmış, 2012 yılı itibariyle 100 bin fidan dikimi gerçekleştirilmiş, park ve mesire alanlarının temizlik ve bakımı yapılmış, 10 bin adet parke taşı döşenmiş, mezarlıklarımızın etrafı tel örgüyle çevrilmiş, türbelerin bakım ve onarımı gerçekleştirilmiştir.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber