Batman liselerarası tiyatro festivali sona erdi, 17 oyun sahnelendi

Batman Valiliği, Batman Emniyet Müdürlüğü, Biz Sanat Tiyatrosu ve SODES'in ortaklaşa organize ettiği ?Sokaklardan Sanata' isimli liselerarası tiyatro festivali sona erdi. 14 okulun katıldığı yarışmalarda 17 oyun sahnelendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 14:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okullarında tiyatro çalışmaları yapan öğretmenlerin en nitelikli şekilde eser sunmalarını sağlayan yarışmada öğrenciler, hem kendi çalışmalarını sergileme imkânı buldu hem öteki liselerin üretimlerini izleme imkanı yakaladı. Oyun gösterimleri sonunda oyuncularla yapılan kısa röportajlarda, gösterimi yapılan oyun hakkında yorumlar alındı.

Liseler arası kültürel ve sanatsal etkileşimin sağlanması ve şehirde tiyatronun birleştirici ve paylaşımcı tarafıyla nitelikli bir etkinlik gerçekleştirilmesi amacıyla yapılan tiyatro yarışmasının ödül töreninde konuşan Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, Batman'a kültür ve sanatsal alanda katkı sağlamak amacıyla bu tür etkinliklere desteklerini bundan sonra da sürdüreceklerini söyledi.

Konuşmaların ardından dereceye giren okul, oyuncu ve yönetmenlere ödülleri verildi. Törende en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek ve kadın oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi oyun ve mansiyon almaya hak kazan öğrenciler yarım altın, çeyrek altın ve kupa ile ödüllendirildi. Ayrıca, seçilecek 40 öğrencinin de İstanbul gezisi ve Tiyatro atölyesine alınacağı belirtildi.

Toplamda 40 ödülün verildiği programa, festivale 3 oyunla katılan Petrol Lisesi damgasını vurdu. Çok sayıda ödülü ?Dokuz Canlı' isimli oyunuyla alan Fatih Lisesi de festivalin önemli ekipleri arasındaydı. Ziya Gökalp Anadolu Lisesi ise festivale damgasını vuran bir diğer grup oldu.

Ödül törenine; Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi, festivale katılan 17 lisenin öğrenci, öğretmen ve müdürlerinin yanı sıra resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber