Çevreci minikler uçurtma şenliğinde buluştu

Bursa merkez Osmangazi Belediyesi'nce ?Dileğini Uçurtmanla Gönder Evrene' sloganıyla düzenlenen Uçurtma Şenliği, Mudanya'nın Göynüklü köyünde gerçekleştirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 15:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rengârenk uçurtmaların havalandığı ve öğrencilerin gönüllerince bir gün yaşadığı şenlikte, Hacivat-Karagöz, halk oyunları ve öğrencilerin gösterileri büyük ilgi gördü.

Osmangazi Belediye Başkan Yardımcıları Servet Büyükpoyraz, öğrencilerin, evlerinde kullanılan elektronik eşyaları toplayıp çevrenin korunmasını sağladıklarını belirtti. Öğrencilere teşekkür eden Büyükpoyraz, çevreye duyarlılığın devam etmesini istedi.

Büyükpoyraz'ın konuşmasının ardından sahneye çıkarak Hacivat ve Karagöz'ü canlandıran oyuncular çevre konulu oyun sergiledi. Folklor gösterileri ve İnönü İlköğretim okulu öğrencileri ise ?Geri Dönüşüm Materyallerinden Ritim Gösterisi? ile şenliğe renk kattı.

Törenin son bölümünde ?Atık Yağları Topluyoruz, Temiz Çağa Hazırlanıyoruz Projesi, kapsamında başarılı olan okul ve öğrencilere ödülleri verildi. En iyi atık toplayan okul dalında Nilüfer Bademli Koleji ödül alırken, okulun en çevreci en güzel uçurtmayı tasarlayıp, dileğini yazan öğrencisi Beyza Nur Gök oldu.

En çok elektronik atık toplayan eğitim kurumu İnönü İlköğretim Okulu olurken, en güzel uçurtmayı tasarlayıp dileğini yazan öğrenci ödülünü ise Buket Yıldız aldı. Çevreye en duyarlı kardeş köy okulu M. Zeki Yazıcı İlköğretim plakete layık görüldü. Osmangazi Belediyesi'nin çevreye yönelik çalışmalarına destek veren firmalara da teşekkür plaketi takdim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber