Köylü öğrenciler, Samsun'u ilk kez Karadeniz'den izledi

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin '100 Öğrenci 100 Veli' organizasyonu çerçevesinde Ladik'in 7 köyünden getirilen 210 öğrenci ile çok sayıda veli, Samsun'u ilk kez Karadeniz açıklarından izleme fırsatı buldu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 16:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Ladik ilçesine bağlı İbi, Salur, Ahmet Saray, Çatırkaya, Toptepe ve Beybeşli köylerinde yaşayan 210 öğrenci ve velileri, Samsunum-1 gemisinde ağırlandı. Ladik 80. Yıl İlköğretim Okulu'nda taşımalı öğretim gören öğrenciler için gezi tertipleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, misafirlerini otobüslerle Samsun'u gezdirdikten sonra gemide yemek verdi. Öğrenci ve velileriyle yakından ilgilenen Başkan Yılmaz, öğrencilere şapka, velilere ise havlu hediye etti.

Öğrenciler yemeğin ardından deniz keyfini yaşamak için kendilerini güverteye atıp Samsun'u izledi. Öğrenciler ayrıca hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, tüm ilçelerin kırsallarında yaşayan öğrenci ve velilerin yaşadıkları alanlardan çıkıp kenti tanımalarını ve gezmelerini amaçladıklarını söyledi. ?Bu öğrencilerin ve velilerin birçoğu bulunduğu ortamdan ya çok az çıkıyor ya da hiç çıkamıyor. Hatta bu çocuklarımızın içinde daha önce bırakın bir deniz taşıtına binmeyi denizi bile görmeyenler var." diyen Başkan Yılmaz, ?İşte bu projeyi geliştirirken imkansızlıklar ya da şartlar nedeniyle bulunduğu coğrafyaya çakılıp kalan öğrencilerimize ve velilerine biraz nefes aldırabilir miyiz, bir Samsunlu olarak bağlı oldukları şehri tanıtıp gezdirebilir miyiz ve bir deniz kenti olan Samsunumuzun deniziyle bu insanlarımızı buluşturabilir miyiz diye düşündük. Bu amaçla çıktığımız yolda çok güzel dönüşler oldu. Onları otobüslerle köylerinden alıyor, gezdiriyor, denizle buluşturuyor ve akşam yine otobüslerle köylerine bırakıyoruz. Onların yüzlerindeki, gözlerindeki memnuniyeti ve mutluluğu gördüğüm zaman inanın ben onlardan daha çok mutlu oluyorum.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber