UÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek'den kamuoyuna 6 aylık rapor

Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Kamil Dilek, göreve geldiğinde verdiği söz gereği üniversite ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi vermek ve kamuoyuna açıklamada bulunmak üzere ikinci kez basının karşısına çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 17:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitenin son durumuna ilişkin kamuoyunun merak edebileceği konularda açıklamalarda bulunan Rektör Dilek, kampüste bazı bölüm ve mekanları basın mensuplarına gezdirdi. Veterinerlik fakültesinde düzenlediği sunumla çalışmalar ve son 6 aylık gelişmeler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Dilek, ardından basına üniversiteyi gezdirdi. İlk önce hayvan hastanesini gezdiren Dilek, daha sonra eğitim fakültesi ve resim bölümünü, ardından hayvan barınaklarının bulunduğu bölümlerde incelemelerde bulundu.

Basın mensuplarına çalışmalar hakkında sunum yapan Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, göreve geldiğinden bu yana özellikle üniversite-toplum işbirliğinden yana olduklarını anlattı. Prof. Dr. Kamil Dilek, söylenegelen üniversite-sanayi işbirliğinin ise dar kapsamda kaldığı söyledi. Bu kapsamda bir çok işletme ve sivil toplum kuruluşu ile işbirliğine gittiklerini anlatan Rektör Dilek, ?Yeni projelerimizden 1.7 milyonluk bir yatırım yapacak BESAŞ buraya. Tamamen Ar-Ge'ye yönelik bir yatırım olacak. Bunun gibi bir çok konuda örnekler verebiliriz.? dedi.

Uludağ Üniversitesi'nin Bursa'nın kültür ve sanat merkezi olduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, ?Uludağ Üniversitesi olarak kültür ve sanat etkinliklerini çok önemsiyoruz. Altını çizerek İddia ediyorum ki Uludağ Üniversitesi Bursa'nın kültür ve sanat merkezidir. Çünkü hiçbir kurum ve kuruluş bizim kadar çok ve farklı etkinlikler yapamıyor.? şeklinde konuştu.

Yönetimleri döneminde kaliteye de büyük önem verdiklerini anlatan Rektör Dilek, bir çok bölüm olarak AB kurumlarında akredite olduklarını söyledi.

'AKILLI KARTLAR DEVREDE'

Altyapıya büyük önem verdiklerini anlatan Dilek, bunun yanında akıllı karta geçiş sürecinde olduklarını belirterek, ?Kütüphaneden yemekhaneye otoparktan öğrenci yoklamalarına kadar bu akıllı kartları kullanabileceklerini aktardı. Bu günlerde de bunun sözleşmesini yapabileceğiz.? bilgisini verdi.

Ayrıca yurt dışı öğrenci hareketini artırmak için çalıştıklarını anlatan Prof. Dr. Dilek, sözlerini şöyle sürdürdü:

?Bu kapsamda proje atölyesi kurduk. Bu atölye yoğun çalışıyor ve AB projesi alıyor. 4 aylık süre olmasına rağmen 21 milyon liralık bir AB projesini öğrencilerimiz kendileri alabildiler. Bunun yanında 6 projemiz kabul edilecek diye umuyorum. Bu çalışmalar hem ülkemizin AB kaynaklarından yararlanması hem de öğrencilerin yurt dışı ilişkilerinin gelişmesine yardımcı olmakta.?

'23 MİLYONLUK DEPREM GÜÇLENDİRMESİ'

Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, üniversitede deprem güçlendirmesine ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları söyledi: ?Bu 23 milyonluk bir kaynak demek. Bunun için bir çok bölümle ilgili güçlendirme çalışması yaptık ve bilimsel öncelik sırasına göre bunu sürdürüyoruz.?

?HASTANEMİZİN BAKANLIĞA DEVREDİLMESİ ÖZ KONUSU DEĞİL?

Uludağ Üniversitesi'nin artık bakanlığa devrinin söz konusu olmadığını da belirten Rektör Prof. Dr. Kamil Dilek, ?Uludağ Üniversitesi ilk sırada yer alıyordu. Ancak artık öyle bir cümleyi duyamazsınız. Çünkü UÜ bu seferberlik ile büyük bir ekonomik başarı yakaladı. Artık Sağlık Bakanlığı'na devrimiz söz konusu değil. Uludağ Üniversitesi hastanesi artık kar edebilen, kendi ayakları üzerinde durabilen bir kurum haline geldi."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber