Atıklardan yaptıkları giysileri sergilediler

İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi öğrencileri, Dünya Çevre Günü kapsamında Rixos Lares Hotels'in atıklarından tasarladıkları giysileri düzenledikleri defileyle sergiledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Dünya Çevre Günü kapsamında Lara'daki Rixos Lares Hotels'de düzenlenen defileyi Rixos Lares Hotels Genel Müdürü Cüneyt Kuru, İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Müdürü Nuriye Tunç ile çok sayıda yabancı ve yerli turist izledi.

Defilede İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü öğrencileri, müzik eşliğinde pipet, plastik bardak, pet şişe ve kapakları ile gazetelerden yapılan elbiseleri sergiledi.

Defilede lise öğretmenlerinin çocukları da atıklardan oluşan giysileri konuklara tanıttı.

Rixos Lares Hotels Genel Müdürü Cüneyt Kuru, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dünya Çevre Günü dolayısıyla İsmet İnönü Kız Meslek Lisesi ile atıklardan oluşan bir defile yapmaya karar verdiklerini belirterek, ''Otel müşterilerinin kullanımından doğan atıkları, giysi yapılmak üzere lisemize verdik. Lisedeki Giyim Üretim Teknolojileri Bölümü öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz yaklaşık 1 ay süre çalışmanın ardından bu atıklardan çeşitli giysiler yaptı ve bugün de bunları sergiledik''

Turizmde çevrenin önemli olduğunu vurgulayan Kuru, şöyle konuştu:

''Turizmin sürdürülebilmesi için çevrenin korunması gerekir. Çünkü biz yatak değil, doğamızı satıyoruz. Yani güneşimizi, ormanımızı, tabiatımızı satıyoruz. Dolayısıyla yabancı turistler doğal ve temiz olduğu için Türkiye'ye geliyor. Biz de bunlara ilave olarak kaliteli bir hizmet sunmaya çalışıyoruz. Biz geçen yıl otelimizde bir ayrışım merkezi kurduk. Burada atıklarımızı ayrıştırmaya karar verdik. Atıklarımızı kilogramla ölçerek ve bu şekilde biriktirerek uygun yerlere gönderiyoruz. Burada sunduğumuz defile de 'atıklardan da bunlar yapılabiliyormuş' demek istiyoruz.''

Kuru, öğrencilere çevre bilinci aşılamak amacıyla giysilerin lisede sergileneceğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Murat Yolcu

Yayıncı: Tuncer Çetinkaya

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber