Bakan Günay'dan 'Expo' açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İzmir İnciraltı'nın EXPO alanı olması konusunda herhangi bir sorun kalmadı. Yasal düzenlemenin İzmir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Haziran 2012 23:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Günay, TBMM Genel Kurulu'nda, 2020'de gerçekleştirilecek EXPO Fuar Organizasyonu'na aday olan İzmir'de etkinliğin gerçekleştirileceği alanın İnciraltı olarak belirlenmesine ilişkin tasarının kabul edilmesinin ardından yaptığı yazılı açıklamada, "İnciraltı'nın EXPO alanı olması konusunda herhangi bir sorun kalmadı. İzmir, İnciraltı ile önemli bir yeşil alana kavuşacak. Yasal düzenlemenin İzmir'imize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. Bakan Günay, alanda kalıcı bir yapılaşmanın olmayacağını belirterek, "İzmir, bu yasal düzenlemeyle EXPO adaylığı konusundaki hedefine bir adım daha yaklaştı. Kent için çok önemli bir beklenti gerçekleşti. Bu süreçte başta İzmir Valiliği ve İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

TBMM'de kabul edilen EXPO kanunun içeriğinde, İzmir kent merkezinde ve Balçova belediye sınırlarında yer alan İnciraltı Turizm Merkezi'nin İnciraltı kesiminin bir bölümünün, 2020 EXPO Fuar Organizasyonu'nun gerçekleştirileceği alan olarak belirlenmesi, düzenlenmesi ve uygulanması konularında hükümler yer alıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber