Suç örgütü operasyonunda ikinci dalga

Kahramanmaraş'ta kamu kurumlarının özel güvenlik ve temizlik ihalelerine fesat karıştırdığı öne sürülen suç örgütüne yönelik düzenlenen ikinci dalga operasyonda 11 kişi gözaltına alındı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 09:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Kahramanmaraş merkezli olarak Bursa, Gaziantep ve Osmaniye'de düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda suç örgütü üyesi olduğu öne sürülen 11 kişi yakalandı. Operasyonda 1 adet ruhsatsız silah ele geçirildi. Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan B.P., O.E., H.A., M.A., E.P., İ.U.A., D.U., H.Y., F.K. ve M.F.P. adlı zanlılar, ?çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, üye olmak, suç örgütü faaliyeti kapsamında ihaleye fesat karıştırmak? suçlarından adliyeye sevk edildi.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yürütülen operasyonla çökertilen örgütün lider konumundaki şahısların temizlik ve özel güvenlik sektöründe çok sayıda firmanın gizli ortağı olduğu ortaya çıktı. Örgüt üyelerinin bu firmalarla girdikleri ihalelerde ihaleyi istedikleri firmanın kazanmasını sağladıkları öne sürüldü. İhale günü öncesinde ve ihale esnasında bir araya gelen örgüt üyelerinin göstermelik olarak birbirlerinin ihalelerine katılarak destek sağladıkları, ihale yapıldıktan sonra ise ihaleyi almaya en yakın firma ile sözleşme imzalanmadan önce aracı koyarak anlaşma sağladıkları tespit edildi. Örgüt üyelerinin ihaleye girecek yabancı firmaların olduğunu öğrenmesi durumunda da bu firmalar ile anlaşma yoluna giderek, anlaşma yapılan firmanın ihaleyi kazanabilmesi için diğer firmaların belgelerini kasıtlı olarak eksilttikleri ve elenmelerini sağladıkları bilgisine ulaşıldı.

Örgüte yönelik 28 Mayıs'ta Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da gerçekleştirilen ilk operasyonda gözaltına alınan 15 kişiden 8'i tutuklanmış ve firari zanlı M.T. için yakalama kararı çıkmıştı. Operasyonlarda, örgüt üyeleri tarafından kurulan çok sayıda şirkete ait kaşe, çek, senet ve evraka da el konulmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber