Vali Yenigün, Ermina Turşu Fabrikası'nda incelemede bulundu

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Yaylabaşı beldesinde kurulan Ermina Turşu ve Salamura Fabrikası'nda incelemelerde bulundu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 12:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek ile Yaylabaşı beldesinde Polimatik Şirketler Grubu tarafından kurulan tesise giden Vali Yenigün, tesis hakkında Polimatik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suhabi Okumuş'tan bilgi aldı. Yıl içerisinde yaklaşık 600 kişiye istihdam sağlayan tesis aynı zamanda Erzincan'da kendi alanında ilk ve tek tesis olma özelliğini taşıyor. Firmaya ait seraları da gezen Vali Yenigün, kurulan tesisin hem Erzincan ekonomisine hem de Erzincan tarımına örnek teşkil ettiğini söyledi.

Vali Selman Yenigün, sözlerini şöyle sürdürdü: ?Bugün ilimizdeki tarıma dayalı sanayi tesislerinden birisi olan Polimatik şirketine ait turşu ve salamura fabrikasına geldik. Yaptığımız incelemelerde gördük ki tesis hem Erzincanımıza hem ülkemize son derece yararlı bir şekilde faaliyetini sürdürüyor. Tesiste üretilen ürünler ülkemizin dört bir tarafına pazarlanıyor. Güzel olan şu ki, tesis ham maddeyi Erzincan'da üretiyor, işliyor ve pazarlıyor. Bu tesis Tarım Bakanlığımız tarafından desteklenen tesislerden birisidir. Tesise 172 bin TL tutarında hibe desteği vermişizdir. Ben böyle bir tesisin Erzincan'a kazandırılmasından dolayı hem İl Tarım Müdürlüğüme hem de Polimatik şirketine teşekkür ediyorum. Burada hem üretim yapılıyor hem de istihdam sağlanıyor. Gelişmenin ilk şartı şüphesiz üretimdir. Üretmezseniz orada refah olmaz. Üreteceğiz, ürettiğimizi pazarlayıp kazanacağız. Biz bu tesislerimize desteğimizi devam ettireceğiz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ile İl Müdürlüğümüz bugüne kadar Erzincan genelinde 38 projeye hibe sağlamış, tarıma üretime ve istihdama çok büyük katkılar sağlanmıştır.?

Polimatik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Suhabi Okumuş ise Vali Yenigün'ün ziyaretlerinin kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Erzincan tarımına, üretime ve istihdama katkı sağladıkları için son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Erzincan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali Lek ise KKYDP kapsamında Erzincan'da her yıl yeni tesisler kazandırdıklarını, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının ülke genelinde başlattığı tarımsal sanayi hamlesinden Erzincan'ın önümüzdeki yıllarda daha da çok faydalanacağını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber