İş veren ve iş arayanlar SAMİF'te buluştu

'Başarı Doğru Tercihin Ürünüdür' sloganıyla Samsun Fuar Alanı'nda düzenlenen Samsun İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (SAMİF) iş arayanlar ile iş verenleri bir araya getirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun Valiliği, İŞKUR, Büyükşehir Belediyesi, OMÜ, Canik Başarı Üniversitesi ve TSO'nın katkılarıyla düzenlenen SAMİF, 3 gün sürecek. Kamu kurumlarından sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelerden meslek odalarına kadar birçok kurumun stant açarak yer aldığı fuarın açılış kurdelesini Samsun Vali Yardımcısı Hasan Özhan ve Canik Başarı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Bekdemir birlikte kesti.

Törende konuşan Rektör Bekdemir, ?Bu fuar ilimizde yetişmiş insan gücünü ekonomiyle tanışacaktır. Fikir alışverişinde bulunacaklardır. Kendi tecrübelerini kıyaslayacak ve daha kaliteli hizmet vermek için çalışacaklardır.? dedi. Görevlerinin nitelikli insanlar yetiştirmek olduğunu kaydeden Prof. Dr. Yunus Bekdemir, sözlerine şöyle devam etti: ?Başarımızın ölçüsü mezunların istihdam edilmesi ile ortaya çıkacaktır. Uygulamalı girişimcilik dersi iki dönemde toplam 56 saat sınıf içi ve girişimci işadamlarının desteği ile atölyelerde öğretilecek. Bu sayede gençler yenilikçi fikirler, fırsatlar, eğitimler ile daha donanımlı hale ulaşacaklar. İnsan kaynaklarının çeşitliliği ile iş adamların gerekli kalifiye eleman sıkıntısını da ortadan kaldırmaya büyük bir desteği olacaktır.?

Konuşmaların ardından Samsun'da girişimcilik istihdam sağlama konusunda başarılı olan firmalara İŞKUR tarafından teşekkür belgeleri verildi. Törenin ardından sağlıktan iletişime kadar alanlarında marka olan 5 firma ilk oturumda iş arayanların karşısına çıkarak çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber