Kocaeli'de Tuana Evleri satışa çıktı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden kent konut yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden kent konut yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Topçular Mahallesi'nde Erenler Cedit Konutları'nın yanında yapılacak olan Tuana Evleri 1. Etap Konutları'nın satışına başlandı. İlk etapta 5 blokta 326 dairenin satışa çıktığı Tuana Evleri 1. Etap Konutları'nda 15 Haziran tarihinde 3 blokta 228 daire daha satışa çıkarılacak.

Projenin duyurulması amacıyla Sivil Toplum Merkezi'nde düzenlen basın toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Ersin Yazıcı, Başkan Danışmanı Ömer Polat, Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat katıldı. Kentsel dönüşümü vatandaşlarla birlikte gerçekleştirdiklerini söyleyen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ?Kentsel dönüşümü gerçekleştirirken halkımızın memnuniyetini sağlıyoruz. Kamulaştırma yaparken vatandaşlarımızla yüzde 90 oranında anlaşıyoruz.? dedi.

Kocaelililerin Kent Konut'a güvendiğini, dairelerin birçoğunun daha proje aşamasında satıldığını aktaran Karaosmanoğlu, "Yapımı devam eden projelerimiz de var. Kent Konut olarak şimdiye kadar 7 binin üzerinde daireyi teslim ettik. 2013 yılının ilk yarısında 10 binden fazla daireyi vatandaşlarımıza teslim etmiş olacağız.? ifadelerini kullandı.

Tuana Evleri 1. Etap Konutları'nın 24 bin metrekarelik alana yapıldığını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, şunları kaydetti: ?Bu proje 2012 yılında şu ana kadar açıklanan en büyük projelerden biri olma özelliğini taşıyor. Tuana Evleri toplam 3 etap ve 1400 konuttan oluşacak. Toplamda 290 dönümlük alana yapılacak olan Tuana Evleri'ne isteyen herkes alabilecek. "

Kent Konut Genel Müdürü Metin Kalafat ise satışına başlanan Tuana Evleri 1. Etap Konutları'nda ilk olarak 326, 15 Haziran tarihinde ise 228 dairenin satışa çıkarılacağını ifade etti.

8 BLOK 554 DAİRE

8 blok 554 daireden oluşan Tuana Evleri 1. Etap Konutları'nda daire tipleri 57 ile 233 metrekare arasında, 1+1, 2+1, 3+1, 3+1 dubleks, 4+1, 4+1 dubleks olarak yapılacak. Daire fiyatları 73 binden başlıyor ve seçilen daireye göre değişiyor. Daire bedelinin yüzde 25'i peşinat olarak alınacak, kalan bedel ise anlaşmalı bankalardan kredilendirilecek. Satışa çıkarılanlar içinden istenilen dairenin seçilebildiği, nokta satış yöntemi ile daire satışı yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber