Vekillerin 'büyükşehir' kavgası

Malatya'nın AK Partili Milletvekili Öznur Çalık ile CHP'li Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'nın "büyükşehir" olması konusunda TBMM'de birbirlerini eleştirdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 19:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurul'nda "büyükşehir" konusunda konuşarak beldelerin kapanmasına karşı çıkan CHP Malatya Milletvekiliveli Ağbaba'nın konuşmasının ardından konuşan AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, ?Malatya için büyükşehir olmak artık bir düş değil. AK Parti İktidarı döneminde bir kez daha Malatya'nın büyükşehir olacağını kamuoyuyla paylaşmak isterim. Bilmeyenlerde öğrensin. Emeği olmayan, çabası olmayan ve büyükşehir olmakla ilgili hiçbir mücadelesi olmayan muhalefet milletvekilinin bugün Malatya'nın büyükşehir olmasının rahmetli Özal'lın 30 yıllık bir rüyası olduğunu bir kez daha belirtmek istiyorum ve bu rüyayı gerçekleştirmek AK Parti iktidarına nasip olacak. Malatya'nın büyükşehir olması konusunda yaptığı konuşmada Büyükşehir olmasına karşı olduğunu belirten muhalefet milletvekilini Malatyalı hemşerilerime şikayet ediyorum. Büyükşehir olmak sadece şehir ekonomisine katkıda bulunmayacak; aynı zamanda işsizlik azalacak, Malatya'daki parçalanmışlık ve bölünmüşlük kalkacak? ifadelerini kaydetti.

Bu eleştiri üzerine söz alan CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ise, ?Ben kendi ilimin milletvekilleriyle bu Meclis altında polemiğe girmek istemem ama sayın milletvekili ya beni dinlememiş ya da dinlediğini anlamamış. Bu çapından mı ya da art niyetinden mi onu da kamuoyunun takdirine bırakıyorum. Ben konuşmamın başında Malatya'nın büyükşehir olmasını savunduğumu ama büyük köy olmamasını söylemiştim. Hangi beldenin kapatılmasına niye istekli sayın Milletvekili? Onu da Malatyalılara soruyorum. Biz yıllardan beri Malatya'nın büyükşehir olmasını savunuyoruz ama Malatya'nın haklarını da savunmak, bana oy verenlere karşı sorumluluğumdur. Her koşulda Malatya'nın haklarını savunmaya devam edeceğim. Köylerin kapatılması kimin hoşuna gidiyor, beldelerin kapatılması kimin hoşuna gidiyor, burada Sayın Milletvekiline sormak isterim. Beni değil, kendisini Malatya'ya şikayet ediyorum. Bu Malatya'nın köy olmasını asla kabullenmeyeceğim, burada sonuna kadar mücadele edeceğimi bilmenizi istiyorum? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber