Düğünde ateş açıp 1 kişiyi öldüren, 12 kişiyi yaralayan şahsa 4 yıl 5 ay ceza

Adana'da akrabasının düğününde pompalı tüfekle açtığı ateş sonucu bir kişinin ölümüne 12 kişinin de yaralanmasına neden olan şahsa verilen 4 yıl 5 ay hapis cezası, Yargıtay'ın itirazı üzerine 21 yıl 9 aya yükseltildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Haziran 2012 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ancak şikayetçi olunmaması nedeniyle sanık, yeni ceza yerine eski cezaya mahkum edildi.

21 Nisan 2008'de merkez Yüreğir'e bağlı Anadolu Mahallesi 844 Sokak'ta meydana gelen olayda, Nezir E. (36), eniştesinin kardeşi Recep Eren'in oğlunun düğününde pompalı tüfekle ateş açmış, olayda Selman Eren (5) hayatını kaybederken, 12 kişi yaralanmıştı.

Olaydan hemen sonra yakalanan ve ardından tutuklanan şahıs hakkında 'Kasten öldürme, yaralama, korku, kaygı veya paniğe yol açabilecek tarzda silahla ateş etmek' suçlarından Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Sanık hakkında, yeğenini öldürmekten müebbet, 12 kişiyi yaralamaktan 23 yıl, 'panik ve korku yaratacak şekilde ateş etmek'ten ise 3 yıl hapis cezası istendi.

Mahkeme heyeti, Nezir E.'yi 2009'da, 'taksirle adam öldürmek ve yaralamak' suçundan 4 yıl 5 ay 10 gün hapis cezası verip tahliye etti. Yargıtay, cinayet dosyasını inceleyip verilen kararı bozdu. Nezir E.'nin 'olası kastla adam öldürmek ve yaralamak' suçundan cezalandırılmasını istedi. Mahkemede yeniden yargılanan Nezir E., bu kez Yargıtay'ın bozma kararı doğrultusunda yeğenini öldürmekten 16 yıl 8 ay, 12 kişiyi de yaralamaktan 5 yıl 1 ay 15 gün olmak üzere toplam 21 yıl 9 ay 15 gün hapis cezasına mahkum etti. Ancak, öldürülen çocuğun ve yaralananların sanıktan şikayetçi olmaması, daha önce verilen 4 yıl 5 ay hapis cezasını cumhuriyet savcısının ve sanık vekilinin sanığın lehine temyiz etmeleri nedeniyle eski karar kazanılmış hak kabul edilerek sanık yeni ceza yerine eski cezaya mahkum edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber