Kocası tarafından terk edilen 10 çocuk annesi engelli kadına devlet sahip çıktı

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Ekinlik köyünde kocası tarafından terk edilen 10 çocuklu felçli kadına kaymakamlık sahip çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mardin'in Kızıltepe ilçesine bağlı Ekinlik köyünde kocası tarafından terk edilen 10 çocuklu felçli kadına kaymakamlık sahip çıktı. Köye gidip kadın ve çocukları yaşadığı evde ziyaret eden Kızıltepe Kaymakamı Erkaya Yırık, özürlü kadın Ayhan Çelik'e ev müjdesi verdi. Kaymakam Yırık, 120 metrekare bir ev yapılıp ailenin bu eve yerleştirileceğini söyledi. Köyde kadın ve çocuklarına çeşitli hediyeler veren ve ihtiyaçlarını karşılayan Kaymakam, gördüğü tablo karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade etti.

Ayhan Çelik'in eşi Şükrü Çelik, Suriye'den ikinci bir eş getirerek karısı ve çocuklarını terk etmişti. Çaresiz kalan kadın ve çocukları, köyde harabe bir evde yaşam mücadelesi veriyordu.

Esnafların da katkısı ile yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Yırık, "Bu şartlar içerisinde 10 tane çocuğuna annelik yapmaya Ayhan Çelik adındaki bu vatandaşımızı da hemşerimizi de tebrik ediyorum. Her türlü sıkıntılarına rağmen çocuklarına ana olmuş baba olmuş. Biz devlet olarak Kızıltepe'nin Kaymakamı olarak elimizden ne geliyorsa onlara tahsis edilen imkanları ödenekleri bundan sonra da onlar için harcamaya devam edeceğiz. Ve inşallah kısa bir süre sonra vatandaşımızı yeni evinde inşallah hep beraber ziyaret edeceğiz.? dedi.

Çocukları ile ortada kalan Ayhan Çelik, eve kavuşacak olmasının sevincini yaşıyor. En önemli ihtiyaçlarının başlarını sokabilecek bir ev olduğunu söyleyen Çelik, "Allah razı olsun, ev yapacaklar. Onlara ömür boyu dua edeceğim." şeklinde konuştu.

Köy muhtarı Edip Aydın ise "Bu ev sürecini hep beraber takip edeceğiz. Aileyle ilgili müracaatlarımız oldu. Eksiklerden bakım ücretlerine kadar tutun bunların hepsiyle ilgili. Elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalışacağız." diye konuştu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber