AFAD öğrencileri 'kadro tanımı' isteklerini donarak dile getirdi

Erzincan Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü (AFAD) öğrencilerinden oluşan bir grup, ellerinden dövizler ile geldikleri saat kulesi önünde birden dona kaldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erzincan Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü (AFAD) öğrencilerinden oluşan bir grup, ellerinden dövizler ile geldikleri saat kulesi önünde birden dona kaldı. Yaklaşık 5 dakika dona kalan öğrenciler basın açıklaması yaparak, AFAD mezunlarına atama yapılmasını istedi. Öğrenci grubu daha sonra Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nun yanına giderek sorunlarını dile getirdi. Rektör Çapoğlu, öğrencilerin sorunları ile yakından ilgilendiklerini, bazı girişimlerde bulunduklarını ve gösterilerinin önemsenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye genelinde yaşanan doğal afetlere karşı kalifiye personel yetiştirilmesi yönünde Erzincan Üniversitesi bünyesinde 2010 yılında ilk mezunlarını vermeye başlayan Acil Durum ve Afet Yönetimi Bölümü ön lisans öğrencilerinden oluşan bir grup, Erzincan sokaklarında ilginç bir gösteriye imza attı. KPSS için Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı tarafından mezun oldukları okulların kodları tanımlanmayan öğrenciler bu durumu protesto etti. Çoğunluğu bayan öğrencilerin oluşturduğu gösterici grup, ellerinde ?AFAD'a Kadro' içerikli dövizler ile Saat Kulesi önüne kadar yürüdü. Saat Kulesi önüne gelen grup aniden dona kaldı. Yaklaşık 5 dakika hareketsiz bekleyen grup daha sonra basın açıklaması yaptı.

KADRO AÇILMASINI İSTİYORLAR

Acil Durum ve Afet yönetimi Bölümü'nden mezun olan öğrenciler adına basın açıklaması yapan 2. sınıf öğrencisi Merve Sancak, yetkililerin seslerini duyması için böyle bir gösteri yaptıklarını vurguladı. Sancak, basın açıklamasında şunlara yer verdi: ?Bilindiği üzere ülkemizde afet ve acil durum zararlarını azaltmak, güvenli yerleşim ve yapılaşma politikaları oluşturmak amacıyla merkezde Başbakanlığa bağlı Afet ve Acil Durum Başkanlığı, illerde ise valiliğe bağlı il Afet ve Acil Durum Müdürlükleri kurulmuştur. Bu kurumlarda ise afetler alanında eğitim almış, nitelikli, uzman elemanlara ihtiyaç olduğu kaçınılmaz bir gerçektir. Ancak ülkemizin ilk ve tek ön lisans programı olan Erzincan Üniversitesi Acil Durum ve Afet Yönetimi mezunları olarak bizlere Başbakanlık Personel Daire Başkanlığı tarafından kadro tanımı yapılmamaktadır. Kadro tanımımız olmadığı için aldığımız bu diplomayla AFAD ve il müdürlüklerine atanamamaktayız. Bizler de bu ülkede farklı alanlardan üniversite diploması almış diğer arkadaşlarımız gibi, eğitim aldığımız alanda görev yapmak istiyoruz. Elimizdeki diplomayı çerçeve yapıp, evlerimize asmak istemiyoruz. Bu alanda aldığımız eğitimle, kendimize olan güvenimizle, bu ülkenin afetlerle ilgili kaderini değiştirmek istiyoruz. Doğal afetler kaderimiz olmasın. Tedbirimizi alalım, bu alanda yetişmiş uzman elemanlara yer verin. Yani en doğal hakkımız olan Afet ve Acil Durum İl Müdürlüklerinde uzman mezunlar olarak görev almak istiyoruz. Bu ülkenin bizlere, bizim de kadro tanımına ihtiyacımız var.?

REKTÖR ÇAPOĞLU: GÖSTERİNİN ÖNEMSENMESİ GEREKİR

Öğrencilerden oluşan bir grup, Erzincan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu'nu ziyaret ederek destek istedi. Öğrencilerin gösterisinin önemsenmesi gerektiğini vurgulayan Çapoğlu, ?Öğrencilerimiz bu gün şehrin merkezinde bir gösteri düzenlediler, haberi geldi. Güzel bir tepki koymuşlar ortaya. Öğrencilerimizin bu koyduğu tepkiyi çok önemsiyorum. Dertlerini ilgili yerlere duyurabilmek adına öğrenci hareketlerinin dışında bir aktivite ile seslerini duyurmaya çalıştılar. Sorumlular, yetkililer olarak öğrencilerin bu şekilde çağdaş bir tepki koymalarını önemsemeli ve bu tepkiye kulak vermemiz gerekiyor.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber