Küçük Oğuzhan'ın doktorlarına verilen takipsizlik kararına tepki

Mersin'de ailesinin tedavi için götürdüğü özel bir diş merkezinde uygulanan anestezi sonrasında uyandırılamadığı için 14 gün yoğun bakımda tutulan 7 yaşındaki Oğuzhan Sivas'ın ailesinin, doktorlar için bulunduğu suç duyurusuna cumhuriyet başsavcılığı takipsizlik kararı verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de ailesinin tedavi için götürdüğü özel bir diş merkezinde uygulanan anestezi sonrasında uyandırılamadığı için 14 gün yoğun bakımda tutulan 7 yaşındaki Oğuzhan Sivas'ın ailesinin, doktorlar için bulunduğu suç duyurusuna cumhuriyet başsavcılığı takipsizlik kararı verdi. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun raporu doğrultusunda verilen takipsizlik kararına aile tepki gösterdi.

Mersin'de, Bayram ve Ülker Sivas çiftinin ikinci çocukları olan ve otizm tedavisi gören Oğuzhan, 13 Eylül 2010'da diş tedavisi için özel bir diş sağlığı merkezine götürüldü. Burada 2 dişi çekilecek ve 6 dişine de dolgu yapılacak olan çocuğun operasyonunun, genel anestezi uygulanarak yapılması gerektiği belirtildi.

Ailenin onay vermesi üzerine aynı gün anestezi ile uyutulduktan sonra minik Oğuzhan'ın tedavisi yapıldı. Ancak, uyandırma sırasında Oğuzhan, şiddetli kasılma ve solunum güçlüğü yaşadı. Uyandırılamayan Oğuzhan, bunun üzerine ambulansla Mersin Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Burada Küçük Oğuzhan, 14 gün yoğun bakımda tutulduktan sonra uyandırılabildi.

Bayram-Ülker Sivas çiftinin olaydan sonra şikayetçi olması nedeniyle Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, özel diş sağlığı merkezi doktorları hakkında soruşturma açtı. Soruşturma sırasında 3. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun verdiği raporda, hastaya yapılan müdahalenin doğru, kasılma işinin ise öngörülemeyen bir durum olduğunun belirtilmesi üzerine cumhuriyet başsavcılığı doktorlar için takipsizlik kararı verdi. Ülker ve Bayram Sivas çifti ise bu duruma sert tepki gösterdi.

Başından geçenleri anlatan baba Bayram Sivas, çocuğunu sağlıklı bir şekilde ağız ve diş sağlığı merkezine götürdüklerini söyledi. 'Oksijensizliğe bağlı beyinde kalıcı hasar oluşabilir' şeklindeki feryatlarının duymamazlıktan gelindiğini iddia eden Bayram Sivas, ?Bugün Oğuzhan, fiziksel olarak ellerini kullanamıyor. Yazı yazamıyor. Yürümesinde fiziksel problemler yaşıyor. Merdiven inip çıkarken koşarken dengeli bir şekilde yürüyemiyor yaşıtları gibi. Ellerini kullanamadığı için normal birinci sınıfa gitmesi gerekirken şu anda okula da gönderemiyoruz. Fiziki tedavileri devam ediyor.? diye konuştu.

3. Adli Tıp İhtisas Kurulu'nun, hastanenin bir kusurunun olmadığı şeklinde verdiği karara tepki gösteren Sivas, şöyle devam etti: ?Ben karşıdan karşıya geçerken çocuğumla trafik kazası geçirmedim. Koşarak yürüyerek girdiğimiz hastanede bugün bulunduğumuz noktada buradayız. Adli Tıp İhtisas Kurulu, hastanenin ve doktorların ceza almasını engelleyecek bir karar aldı. Biz bu karara itiraz edeceğiz. Çünkü burada sağlıklı, fiziksel sorunu olmayan bir çocuğun, şu anda fiziksel olarak bir sorunu var. Çocuğumuzun tedavi süreci devam ediyor. Biz davamızın arkasındayız.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber