Baro başkanı, meslektaşına hakaret ve tehditten hapis cezasıyla yargılanacak

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, meslektaşı ve Baro Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Ural'a tehdit ve hakaretten hapis cezası ile yargılanacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 11:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir süre önce yapılan baro yönetim kurulu toplantısında bir konunun görüşülmesi esnasında yönetim kurulu üyesi Ural'ın alınan karara muhalif kalması üzerine Başkan Öztekin ile aralarında sözlü tartışma yaşandı. İddiaya göre, tartışma sırasında, Öztekin, meslektaşı Ural'a "Neden aldığımız karara muhalefet ediyorsun? Hasta mısın nesin sen? Bir gün senin hakkında öyle bir yorum yapacağım, göreceksin sen" şeklinde ifadeler kullandı.Yaşanan bu gelişme üzerine Avukat Ural, konuyu savcılığa taşıyarak Baro Başkanı hakkında şikayetçi oldu. Savcı, Baro Başkanı Öztekin hakkında 3 aydan 2 yıla, kamu görevlisine karşı hakaret suçundan ise 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istemiyle iddianame hazırladı. İddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Baro Başkanı Öztekin, 12 Haziran 2012'de tehdit ve kamu görevlisine karşı hakaret suçundan hapis cezası istemiyle hakim karşısına çıkacak.

Cumhuriyet Savcısı'nın hazırladığı ve mehkeme tarafından kabul edilen iddianamede, Baro Yönetim Kurulu'ndaki bir maddeye ilişkin görüşme sonrasında Başkan Öztekin'in sarf ettiği sözlerle tehdit ve hakaret suçunu işlediği belirtiliyor. Bu nedenle sözkonusu hakaret ve tehdidi gerçekleştiren Başkan Öztekin'in tehdit suçu nedeniyle TCK'nın106. Maddesi gereğince 3 aydan 2 yıla, kamu görevlisine karşı hakaret suçundan ise 1 yıldan az olmamak üzere hapis cezası istenen iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Şimdi Baro Başkanı Öztekin, 12 Haziran'da 2012'de tehdit ve kamu görevlisine karşı hakaret suçundan hapis cezası istemiyle Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Dava, Türkiye'de ilk kez bir Baro Başkanının meslektaşı ve üyesi olan avukata hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanacak olması bakımından dikkat çekiyor.

Baro Başkanı Öztekin, savcılığa verdiği ifadesinde, hakkındaki iddiaları kabul etmeyerek, böyle bir durumun yaşanmadığını savundu.

Davacı Avukat Ural ise Baro Başkanının yönetiminde ve meslektaşı olan kendisine böyle bir tehdit ve hakarette bulunmasını çok yadırgadığını belirterek, "Bu tehdit ve hakareti kabullenmem mümkün değil. Bunun için de şikayetçi oldum. Adalet yerini bulacaktır." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber