Açık hava tarım fuarı Tarla Günleri tarım kenti Bursa'da açıldı

Türkiye'nin ilk uygulamalı açık hava tarım fuarı Tarla Günleri'nin üçüncüsü, Garanti Bankası'nın ana sponsorluğunda Bursa'da açıldı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alman Tarım Birliği (DLG) ile Önder Çiftçi Projesi (ÖÇP)'nin kurduğu DLG Fuarcılık tarafından düzenlenen fuar, 220 dönüm 1. sınıf tarım arazisi üzerinde gerçekleştiriliyor. Fuarın açılış törenine, Bursa Vali Yardımcısı Hüseyin Eren, Almanya Federal Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakan Yardımcısı Dr. Gerd Müller, Tarım Kredi Kooperatifi Merkez Başkanı İlhami Teke, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, DLG Fuarcılık Genel Müdürü ve Önder Çiftçi Projesi CEO'su Nezih Suyaran ve Vodafon Türkiye Pazarlama Müdürü Mustafa Yiğit, kurum müdürleri, tarımcılar ve çiftçiler katıldı.

Bursa Hürriyet Mahallesi Bursa Tarım Meslek Lisesi tarım arazisinde düzenlenen fuar renkli görüntülere sahne oldu. Açılışa katılan konuşmacılar dünyanın gelecekte su ve gıda konusunda büyük bir savaş yaşayabileceğine dikkat çekilerek tarımın önemine dikkat çekti.

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı ile Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'nin de desteklediği fuar, 10 Haziran'a kadar açık kalacak. Fuarı yurt içi ve yurt dışından 40 bini aşkın ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Tarla günlerinde tohum, gübre, ilaç, fidan, ve sulama firmaları 65 deneme alanında tanıtım yapacak. Bursa Tarım Meslek lisesinde ait 220 dönümlük alanda traktör ve mekanizasyon firmalarının kullanımına açık 37 demonstrasyon alanının yanı sıra, tarıma hizmet götüren 109 firma stant açtı.

Programda konuşan Almanya Federal Gıda, Tarım ve Tüketiciyi Koruma Bakan Yardımcısı Dr. Gerd Müller, gelecekte kısa süre sonra dünya nüfusunun 7 milyardan 9 milyar'a ulaşacağına dikkat çekerek, ?Bunun karşısında dünyamız da büyümeyeceğine göre bizim daha çok çalışmamız gerekiyor. Yani üretimimizi en aza yüzde 50 artırmamız gerekiyor. Tarımsal ürünlerde verimi artırmak için daha iyi olmalıyız.? şeklinde konuştu.

Ayrıca fuar süresince katılımcı firmalara üstü kapalı alanlarda ziyaretçi ve özel gruplara seminer verme imkanı sağlanacak. Ayrıca akademisyenlerin katılacağı 15 bilimsel seminer düzenlenecek.

Açılış konuşmalarının ardından fuarı gezen katılımcılar özellikle tarımsal ürünlere ilgi gösterdi. Gelecek yılki tarım fuarı Konya'da düzenlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber