6. Uluslararası Türk - Asya Kongresi başladı

Türk - Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (TASAM) tarafından organize edilen ?6. Uluslararası Türk - Asya Kongresi başladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 14:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki gün sürecek kongreye; Asya ülkelerinden devlet temsilcileri, akademisyenler, uzman ve araştırmacılar, bürokratlar, gazeteciler ve diplomatlar katılıyor.

Ortaköy Princess Otel'de gerçekleştirilen kongreye Türkiye'den de TASAM Başkanı Süleyman Şensoy, T.C. Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Mehmet Fatih Ceylan'ın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katılıyor.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan TASAM Başkanı Şensoy, Asya ülkelerinin önemine dikkat çekti. Şensoy,iyi yönetilmesi durumunda Asya'nın cazibe merkezi olacağının altını çizdi. Asya ülkelerindeki farklı etnik yapma ve milliyetçilik tehlikesine işaret eden Şensoy, bölgeyi bekleyen tehlikelere dikkat çekti.

İki gün boyunca, toplam 6 oturumla gerçekleştirilecek 6. Uluslararası Türk - Asya Kongresi'ninin gündemi yoğun. Kongrede; ?Asya'da Siyasi, Ekonomik ve Güvenlik Konularında Entegrasyon İçin Şartlar Oluştu Mu??, ?Orta Doğu / Batı Asya'da Nükleer Silahlarda Artış: Bir Değerlendirme", ?Türk Dünyasının Entegrasyonu?, ?Asya'da Güvenlik Tehditleri ve Çin - Türk İş Birliği?, ?Değişen Küresel Güvenlik Dengesi ve Türkiye'nin Asya Açılımı?, ?Doğu Asya Birliği Düşüncesi: Fırsatlar ve Engeller?, ?Asya'da Siyasal Entegrasyon: Karşılaştırmalar ve Bölgesel Çalışma Deneyimleri?, ?Asya'da Siyasi Entegrasyon Sorunları ve Perspektifi: Tacikistan'dan Bakış?, ?Siyasi ve Güvenlik İçerikli Diyalog Yoluyla Asya'da İşbirliğine Dayalı Güvenlik İnşaası?, ?Japonya ve Asya Güvenlik İş Birliği?, ?KGAÖ'nün Asya Güvenliğindeki Rolü?, ?Afganistan: Güvenlik Kara Deliğinden Asya'nın Merkezine?, ?Asya'da İş Birliği?, ?21. Yüzyılda Asya'da Olası İttifaklar ve Türkiye?, ?Asya'da İş Birliği ve Güvenlik: Çin Diplomasisinin Sınırları?, ?Güney Asya'da Bölgesel Güvenlik: Güven İnşası ve Zaafiyetlerle Fay Hatları Ortasında Beka Çabası?, ?Orta Asya'da Güvenliğe Bakış: Kafkas Ülkelerinin NATO ve Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ)'ne Yaklaşımları?, ?Asya'da Siyasi ve Ekonomik İş Birliği İçin Önemli Bir Faktör Olarak Avrasya Entegrasyonu?, ?İsrail'in Avrasya Ülkeleriyle Ekonomik İş Birliği?, ?Doğu Asya'da Ekonomik Entegrasyon Nereye Gidiyor? - Ekonomik Kanıtlar?, ?Bir ASEAN Ekonomik Topluluğuna Doğru: Önümüzdeki Güçlükler?, ?Ekonomik İş Birliğinden Güvenliğe: Asya'da İşlevselciliğin Ötesini Düşünmek?, gibi alt başlıklarda oturumlar yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber