THY, işten çıkardığı 305 kişiyi geri almayacak

Türk Hava Yolları (THY), grev yaptığı gerekçesiyle işten çıkardığı 305 personelin sendika aracılığı ile işe geri alınma taleplerini kabul etmedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

THY tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hava-İş Sendikası yetkililerinin Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinin sürdürülmesi, mutabakatla çözüme ulaşılması için toplantıya davet edildiği belirtildi.

Hava-İş Sendikası yetkilileri ile 5 Haziran 2012 Salı günü görüşme yapıldığının aktarıldığı açıklamada şu bilgilere yer verildi: ?Sendika yetkilileri işten çıkartılanların tekrar işe alınmalarını talep etmiştir. Bu talep THY Yönetim Kurulu'nda değerlendirdi. Sendikanın yaptığı çağrı ve işe gelmeyen personelin eylemi yasa dışıdır. Bu nedenle, THY tarafından yapılan işten çıkarmalar hukuka uygundur. Sendikanın yasa dışı eylem çağrısına uymanın hukuki yaptırımları hakkında tüm çalışanlar bilgilendirildi. 15 bini aşkın çalışandan çok az bir kısmı uyarıları dikkate almayarak yasa dışı eyleme katıldı. Bunun sonucunda oluşan maddi zararın boyutları dikkate alınarak, iş akti feshedilen personelin tekrar işe alınma talebinin kabul edilmemesine karar verildi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber