Arınç: Karakoç, Taceddin Dergahı'na defnedilecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şair Abdurrahim Karakoç'un ölümü nedeniyle üzüntüsünü dile getirerek, Karakoç'un isteği üzerine cenazesinin Taceddin Dergahı'na defnedileceğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Arınç, Başbakan ile telefonla konuştuğunu, bunun için bir kararname çıkartılacağını ifade etti.

Bülent Arınç, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği 'Anadolu Basını Özendirme Yarışması'nın Bursa Merinos Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine katıldı. Törende sırasında şair Abdurrahim Karakoç'un ölüm haberini alan Arınç, dışarı çıkarak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı aradı.

?AİLESİ TACEDDİN DERGAHI'NA GÖMÜLMESİNİ İSTİYOR?

Bir süre sonra salona dönen Arınç, şunları dile söyledi: ?Az önce Başbakanımızı aradık. Bu gün bir kaybımız var. İnancımıza göre kayıp değil, fani dünyadan baki dünyaya bir göç var. 25 yıldır şiirleriyle iftihar ettiğimiz, gönül dostu büyük insan Abdurrahim Karakoç, Gazi Üniversitesi'nde bugün rahmetli oldular. Allah rahmet eylesin. Gerçek bir Anadolu insanı. Kahramanmaraş Elbistanlı. Şiirleri ile insanlara istikamet gösteren değerli bir insandır. 20 gün önce kendisini ziyaret etmiştim. Oğlunun ismi de Türk İslam Karakoç'tur. Az konuşma imkanımız oldu. Ailesi kendisinin Taceddin Dergahı'na gömülmesini istiyor. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu da oraya gömülmeyi arzu etmişti. Bunun için de Bakanlar Kurulu kararına ihtiyaç var. Bunun için kararname çıkartılması gerekiyor. Bunun için Başbakan'ı aradım.?

?MİHRİBAN'I DİNLERKEN RAHMET OKUYACAĞIZ?

Abdurrahim Karakoç'un kendisi için çok önemli olduğunu vurgulayan Arınç, şöyle devam etti: ?Güftesini onun yaptığı Mihriban türküsü var. Gerçekten günde 10 defa dinlesem hoşuma giden, insanın ruhunu derinliklerine kadar kapsayan bir ruhu vardır. Demek ki bundan sonra Mihriban'ı dinlerken Karakoç'un ruhuna rahmet göndereceğiz.?

Anadolu Basınını Özendirme Yarışması'nın ödül törenini yaptıklarını hatırlatan Arınç, yerel basını güçlendirmenin önemine değindi. Maddi anlamda destek sağlarken onları bir de özendirmenin önemli olduğunu kaydetti. Yerel basının güçlendirilmesinin demokrasinin güçlendirilmesi anlamına geleceğini belirten Arınç, bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

Arınç, daha sonra yarışmada başarılı olan basın mensuplarının ödüllerini verdi. Bu sırada sunucunun Karakoç'un 'Mihriban' şiirini okuması salonda duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Abdurrahim Karakoç'u kaybettiklerini belirterek, rahmet diledi. Yapılan yarışmanın önemine değinen Karakaya, yarışmaya katılımlarda nitelikler arttığı gibi ilginin de her geçen gün arttığını ifade etti.

Törende, TSE Başdanışmanı Osman Katipoğlu, Karakaya'ya TSE ISO Kalite Yönetim Belgesi'ni teslim etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber