İran sınırındaki köyler parke taşı ile döşeniyor

Van'ın İran sınırındaki Osmanlı köyünden sonra örnek köy kapsamında Soğuksu köyüne de parke taşı döşenmeye başlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Köyler, parke taşı sayesinde tozdan, çamurdan kurtuluyor.

Vali Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan'la birlikte Tendürek Dağı'nın eteklerinde bulunan Soğuksu köyüne giderek yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Kışın çamurdan, yazın toz topraktan; köylerine yapılacak olan parke taşı sayesinde kurtulacak olan köylüler memnuniyetlerini dile getirmek amacıyla Vali Karaloğlu ve beraberindeki heyeti köyün girişinde kurban keserek halaylarla karşıladı. Vatandaşlarla tek tek tokalaşan Vali Karaloğlu, Van Milletvekili Gülşen Orhan'la birlikte köy içinde döşenmeye başlanan parke taşı çalışmalarını yerinde inceledi. İşçilerle birlikte temsili olarak yola parke taşı döşeyen Vali Karaloğlu ve Orhan, vatandaşlarla birlikte döşenen parke taşları üzerinde yürüyerek, köy meydanına kurulan çadırda halkın sorunlarını dinledi.

Daha sonra konuşma yapan Vali Karaloğlu, "Ülkenin batısında ne varsa şimdi doğusunda da onlar oluyor.? dedi. ?Köylerimizde şu anda içme suyu, parke taşı, sağlık merkezimiz, okul ve duble yolların hepsi var." diyen Karaloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü: "Çaldıran; Türkiye'nin en doğusundaki ilçelerden bir tanesi. Soğuksu köyünden bakarken İran sınır taşlarını görüyoruz. Biz bu sınırda geçen yıl Osmanlı köyünde örnek köy çalışması kapsamında yolları parke taşı ile döşedik. Spor alanları, voleybol sahaları, basketbol sahaları, yeni okullar yaptık. Bugün de Soğuksu köyünde aynı şeyleri yapıyoruz. Burada çocuk oyun gruplarımız var. Anasınıfları var. Her türlü imkânı buraya da sağlıyoruz ve sağlamaya da devam edeceğiz. Hedefimiz; Türkiye'nin en doğusunda bulunan sınır hattındaki Soğuksu köyü, ülkenin en batısındaki köyle aynı seviyeye gelsin. Bütün amacımız bu. Bunu da başardık, Allah'a hamd ediyoruz.?

AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da yaptığı konuşmada, son yıllarda hükümetin bölgeye yaptığı hizmetleri anlattı. Yıllardır okuldan, öğretmenden, sağlık ocağından, doktordan mahrum kalan vatandaşların bu sorunlarının çözüldüğünü belirten Orhan, artık bugün köylere parke taşı döşenmeye başladığını kaydetti.

Bölgeye getirilen hizmetlerin Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin çok güzel bir göstergesi olduğunu anlatan Orhan, ?Bugün vatandaşlarımızın şunu düşünmesi gerekiyor: 9 yıldır iktidar olan bir hükümet söz konusu ve ben de bu partinin bir neferi olarak bu güzel eserleri, bu yatırımları, sizlerin ayağına gelen bu hizmetleri sizlerle buluşturmaktan sonsuz gurur duyuyorum. Bizim amacımız, bizim derdimiz, bizim kederimiz budur. Bu ülkenin başbakanı ve partinin tüm mensupları; memleketimize ve insanımıza hizmet edebilmek ve huzurumuzu ve refahımızı her alanda sağlamak için ellerinden geleni yapıyorlar.? diye konuştu.

KILAVUZ KÖYÜNE DE PARKE TAŞI DÖŞENECEK MÜJDESİ

3 bin 300 nüfuslu Soğuksu köyüne toplam 9 bin metrekare parke taşı döşenecek. Bu arada Vali Karaloğlu'nun talimatıyla Çaldıran'ın Tendürek Dağı eteklerinde bulunan bir başka köy olan Kılavuz köyüne de 5 bin metrekare parke taşı döşenecek. Vali Karaloğlu'nun Soğuksu köyündeki incelemelerine Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, Belediye Başkanı Ferman Yıldırım, yatırımcı kuruluşların daire amirleri de katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber