Çevreci tesislere konsey denetimi

Bursa Kent Konseyi bünyesinde çalışmalarını sürdüren Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu, büyükşehir belediyesine bağlı çevreci tesislerde inceleme yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2012 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Kent Konseyi Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu, arazinin korunması, yeniden ağaçlandırma, erozyonla mücadele, sürdürülebilir tarım, su kaynakları ve su kalitesinin korunması amacıyla çalışmalarını hızla sürdürmeye devam ediyor.

Çalışma grubu üyeleri ?5 Haziran Dünya Çevre Günü' sebebiyle Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Katı Atık Depolama Sahası, Tıbbi Atıkların Sterilizasyon Tesisi ve Metan Projesi'ne gezi düzenledi. Tesisleri gezerek yetkililerden bilgi alan çalışma grubu temsilcisi Ayhan Sarıbıyık, yapılan çalışmalarla gelecek için umutlandıklarını belirtti. Hamitler Çöp Döküm Sahası'nda atık gazlardan elektrik üretildiğini hatırlatan Sarıbıyık, yakın zamanda yapılacak ilave tesislerle bölgedeki konutlara sıcak su dağıtabileceğini anlattı. Döküm sahasından 30 bin konutun elektrik ihtiyacının karşılandığını dile getiren Sarıbıyık, bu tarz tesislerin tüm ilçelerde olmasını arzu ettiklerini söyledi. Sarıbıyık, Arazi ve Su Kaynakları Çalışma Grubu olarak çevreyi koruyan her tesis oluşumunun yanında olduklarını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber